HAMAR: Skogheim benekter at det har noe med tabellposisjonen og en mulig opprykksmulighet å gjøre:

Det handler rett og slett bare om å finne en spiller som er god nok til å erstatte Thomas Lehne Olsen, som kan være ute lenge.

— Skal vi hente en ny spiller i sommer, må det være en spiller som er en klar forsterkning, sier Skogheim til HA-sporten.

Lite penger

Og en slik spiller vil koste penger. Mer penger enn HamKam har for øyeblikket, skal vi tro daglig leder Victor Lillengen.

Også Skogheim er innforstått med dette, og sier at «prosjektet» han er i gang med skjer i følgende regi:

— Vi har blitt enige om at vi skal sondere markedet en stund for å se om vi finner noe interessant. Så får vi se om det er mulig, forklarer HamKam-treneren.

Det er liten grunn til å tro at han har mer enn 50 til 100.000 kroner til rådighet.

— Vi diskuterer hvordan vi kan bli bedre, men det må naturligvis gjø¬res billig, sier Lillengen.

Ekstern hjelp kan derfor være en mulighet. Uten å ville gå inn på diskusjonen om penger og forsterkninger, sier Lillengen at signalene fra næ-ringslivet er positive til hvordan HamKam framstår om dagen.

- Ikke farlig å rykke opp

I gårsdagens avis var HAs sportsredaktør, Rune Steen Hansen, klar på at HamKam kan rykke opp til Tippeligaen, og at klubben ikke vil bli noe dårligere av å tenke i de baner.

Om det sier Vegard Skogheim:

— Hvorfor i all verden skal vi tenke det nå? Vi har ikke tenkt på opprykk én gang hittil i år, og det har gått veldig bra i det siste. Jeg ser ingen grunn til å begynne med det nå.

— Det jeg derimot er enig med Steen Hansen i, er at jeg ikke ser hvordan vi skal prestere dårligere utover i sesongen. Likevel har jeg den innstillingen at det er summen av hver kamp som teller på tabellen. Og så får vi se i oktober hvordan vi ligger an.

- Er det farlig for HamKam å rykke opp i år, Vegard?

— Nei, det synes jeg ikke. Men det er for tidlig å begynne å tenke på det, og Adeccoligaen er altfor jevn. Tre tap på rad, og så er situasjonen en helt annen.

- Ikke derfor vi leter

Som sagt er det likevel ikke opprykkstanker som frister «Skogen» til å spe på stallen med interessante spillere:

— Vi vil hele tiden være oppdatert på markedet. Spesielt nå som vi har mistet toppscoreren vår og ikke vet hvor lenge han blir ute. Dessuten vet vi at høsten kan bli lang med andre skader og gule kort.

- Hvilke type spillere er interessante for HamKam?

- I hovedsak er det jo regionalt, men vi ser jo selvfølgelig også litt utenfor distriktet. Vi har satt i gang et par agenter, uten at jeg vil gå mer inn på det. Vi har god tid. Det som likevel er veldig viktig for oss, at det må være riktig «type». Ingen kan komme hit og tro at de er konger, sier Vegard Skogheim.