LETTET: Pål André Helland har ikke spilt siden 4. oktober. Nå har klubbens medisinske apparat funnet ut hva som feiler ham. LETTET: Pål André Helland har ikke spilt siden 4. oktober. Nå har klubbens medisinske apparat funnet ut hva som feiler ham. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Nå har de funnet ut av Hellands mystiske skade

— Som fysioene sier: Jeg er ganske unik.

Pål André Hellands høstsesong har vært mildt sagt variabel. Han har hatt ulike lårplager gjennom sesongen, og har ikke spilt en kamp siden han ble byttet ut etter en drøy halvtime i 4-0-seieren borte mot Start 4. oktober.

En skade nær akillesen

Nå viser det seg at det slett ikke er låret som har holdt ham borte fra både kamparenaen og treningsfeltet de siste ukene.

— Som fysioene sier: Jeg er ganske unik. Det dukker opp ting de ikke har vært borti før, og nå har de funnet ut hva det er. Da behandler vi det for at det skal bli bra, sier Helland til adressa.no.

RBKs medisinske koordinator, Haakon Schwabe, forteller at Helland har pådratt seg en skade på en liten sene som henger sammen med akillesen. Skaden skal være veldig sjelden, og derfor har det tatt tid før de har funnet ut hva som har vært galt.

— Dette er noe han har hatt et par uker nå, og det gjør at han sliter litt med leggen. Det som har vært litt frem og tilbake i låret har blitt bra, sier Schwabe.

Vil nå cupfinalen

Helland har trent lite de siste to ukene, men på lørdag var han på tredemøllen og løp i 22 km/t.

— Vi skal prøve med litt fotballbevegelser og trening tirsdag, så ser vi, sier sjefen for RBKs medisinske apparat.

Selv sier høyrevingen at han jobber for å få med seg de viktigste kampene som gjenstår i høst.

— Cupfinalen (22. november) og playoff med Norge (12. og 15. november). Det skal jeg rekke, sier Helland.

Må i gang med fotballtrening

— Det er det vi jobber for alle sammen, men det er lenge til det. Pål må trene bra en periode nå, og så får vi se. Han er nødt til å komme i gang med fotballtrening, og denne uken blir en treningsuke for Pål, sier Schwabe.

- Dere tar ingen sjanser med Haugesund-kampen søndag?

— Om han ikke kjenner noe som helst utover i uken får vi vurdere det, men om det er litt usikkerhet holder vi igjen.