sz1059a6.jpg Jacques Boissinot/Ap

Korsbåndet røk for Olafsen

Snowboarder Helene Olafsen ødela det framre korsbåndet i venstre kne da hun falt i OL-bakken søndag.

Helene Olafsen skadet kneet i kvalifiseringen i boardercross søndag og ble fraktet ut av OL-bakken i en pulk.

Den norske jenta endte nok en gang et viktig renn som ulykkesfugl. I Vancouver for fire år siden falt hun fra en sikker medalje, og siden den gang har 23-åringen vært rammet av flere skader.

Olafsen var aller først ut i søndagens kvalifisering. Etter et halvminutts kjøring traff hun uheldig på en av kulene i løypa, gikk rundt og landet på ryggen.

Den norske jenta hylte at hun hadde vondt i kneet og kunne ikke flytte seg for egen maskin. Legemannskapene var raskt på pletten og fikk fraktet henne ut av løypa.

Det skjedde omtrent samtidig som Kjetil Jansrud jublet for gull i super-G.

Til sykehus

Det fryktes at Olafsen kan ha ødelagt korsbåndet. Landslagssjef Thomas Harstad var med henne i sykebilen, og han opplyste overfor TV 2 at hun har veldig vondt i kneet.

Olafsen ble kjørt til sykehuset i Krasnaja Poljana sammen med Harstad og Olympiatoppens fysioterapeut Erik Iversen. OL-troppens lege Ellen Moen vil følge opp undersøkelsene på sykehuset.

Olafsen har også tidligere hatt flere alvorlige kneskader, og i 2011 pådro hun seg et beinbrudd. Fredag slo hun hodet under trening, men ble klarert for start søndag. Hun tok bronse i X-Games i januar og var medaljekandidat i OL.

Stygge fall

Det var ikke eneste stygge fall i snowboardcrosskvalifiseringen. Jacqueline Hernandez fra USA ble også fraktet ut av bakken i pulk etter å ha slått bakhodet i bakken da hun falt.

Hernandez så ut til å miste bevisstheten en kort stund, men satte seg opp og kommuniserte med førstehjelperne før hun ble lagt i pulken.

Lørdag brakk den russiske skicrosskjøreren Maria Komissarova ryggen under trening i OL-løypa. (©NTB)

OL-CHAT