ULLEVAAL (Aftenposten): Man må 24 år tilbake i tid for å finne et dårligere publikumsoppmøte på Ullevaal enn mot Finland tirsdag. De få som tok turen fikk se en nitrist kamp. 1. omgangen var elendig, 2. omgang litt bedre – i perioder.

Men det ble seier. 2-0. Etter mål av Jo Inge Berget og Stefan Johansen. Spillerne mener folket kan ta det med ro. Formen, fasongen og samspillet kommer.

— Vi har prøvd en del nye spillere nå, en del nye konstellasjoner, da sitter det ikke helt med en gang. Det handler om få relasjoner spillerne i mellom. Det er mange gode fotballspillere i dette laget, så må vi bare få det til å fungere sammen, sier Malmö FF-spilleren.

LES MER OM KAMPEN HER:

Får tilbake Henriksen og King

Han satt på benken i den nitriste 1. omgangen, men kom inn ved pause og hevet et svakt norsk lag. Men det må sterkere lut til skal Norge klare å bite fra seg i den kommende VM-kvalifiseringen som starter med Tyskland på Ullevaal i september.

— Jeg håper vi klarer å få det til å funke til da. Før den tid får vi tre fine kamper i sommer. Jeg håper vi kan fortsette utviklingen. Vi får tilbake en Markus Henriksen, Joshua King har vært god i det siste, vi er et spennende lag. Det så vi i EM-kvaliken i fjor. Vi må dra med oss det positive fra den og bygge videre på det, sier Berget.

HER ER BØRSEN ETTER KAMPEN:

Negativt fokus

Stefan Johansen synes det bli en vel negativ holdning å stille spørsmål ved om landslaget kan finne tilbake til sist høsts form til Tyskland-kampen.

— Jeg synes det er negativt av dere. 1. omgangen mot Finland var dårlig, men 2. omgang var et steg i riktig retning selv om det kanskje ikke var champagnefotball. Men vi scoret to mål på to sjanser, fikk spilt opp der vi skulle, kom i farligere posisjoner. Så uansett om dette var en middels kamp så ga det selvtillit inn i en gruppe som viste at vi kan score mål og vinne kamper.

- Trengte dere den selvtilliten?

— Ja, det ville vært løgn å si noe annet.

Høgmo har en plan

Han scoret Norges andre mål og punkterte kampen og feiret med å ta ballen under magen. Johansen ble pappa i fjor høst.

Til høsten starter VM-kvaliken, da håper og tror han på mer jubel.

— Jeg er absolutt trygg på at vi skal få satt et lag og en måte å spille på innen den tid. Nå har vi en bred og stor tropp, og det er viktig at mange får prøve seg. Det er det samme på klubb- og landslag. Så må man være klar når man får sjansen. Denne kampen ga en del svar, så er det opp til hver enkelt å gripe muligheten når den kommer. Det er et stort trøkk rundt et landslag. Men takler vi ikke det har vi valgt feil jobb, sier Celtic-spilleren.

— Hvis vi tar med kvalifiseringskampene i fjor og de to kampene vi har spilt nå, gir det et godt bilde på hvordan vi skal angripe de tre kampene som står igjen før vi møter Tyskland i VM-kvalifisering i september, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo på sin pressekonferanse i går kveld.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Høgmo får refs for å ha fjernet seg - og landslaget - fra folket: