Bryne hadde oppriktig et håp om å komme seg inn blant de lagene som får muligheten til å spille kvalifiseringskamper etter sesongen. Men de møtte til de grader overmakten i Fredrikstad i ettermiddag, hele 0-4 er ikke et hyggelig resultat å ta med seg hjem til Jæren.

Det var Fredrikstad som hadde den første målsjansen i kampen, og den muligheten var også veldig stor. Rozhat Shaswari kom helt alene med Anders Kristiansen, men hjemmelagets spiller klarte ikke å få ballen mellom stengene.

Drøyt kvarteret var spilt da Fredrikstad tok ledelsen etter et hjørnespark. Robert Stene hadde ikke vært på banen mer enn ett minutt før han viste seg fram. Han raget klart høyest og stusset ballen med hodet inn i nettmaskene.

— Helt fra den første scoringen i denne kampen viste det seg at mange av spillerne ikke var påskrudd i det hele tatt. At Stene skal få gå opp alene med flere av våre spiller rundt seg er helt utrolig, sukker Bryne-trener Gaute Larsen.

Bryne lite med

Rozhat Shaswari var frampå igjen bare et par minutter etter at Robert Stene hadde sendt laget i ledelsen, men langskuddet blåste han noen meter over målet. Men det er helt tydelig at det er hjemmelaget som har tatt initiativet i kampen, mens Bryne så langt ikke har hatt noe å by på i det hele tatt.

Bryne vise seg fram foran motstanderens mål første gang etter en halvtimes spill. Vegar Landro slo et godt innlegg fra høyrekanten, men dessverre for gjestene så fikk ikke Aram Khalili godt nok treff med headingen sin. Hjemmelagets keeper hadde ikke nevneverdige problem med å fange ballen.

Økte ledelsen

Fem minutter før pause, så øket hjemmelaget ledelsen. Rozhat Shaswari kom seg fri på sin venstreside og kom helt ned til dødlinjen langt inne i feltet. Først reddet Anders Kristiansen hans skudd mesterlig, men returen fra Filip Westgaard var han helt sjanseløs på. Westgaard dundret ballen nemlig opp i nettmaskene fra kort hold. Det er imidlertid god grunn til å stille spørsmålstegn ved forsvarsspillet til Bryne på dette angrepet og målet til Fredrikstad.

Det var også det siste som skjedde i den første omgangen, en omgang som hjemmelaget hadde hele kontroll på, og det var ikke ufortjent at laget ledet med to mål etter de første 45 minuttene.

- Jeg vurderte faktisk å bruke alle innbytterne i pausen, men tenkte det fikk være nok å skifte to spillere. Hvem som ble tatt ut var egentlig uvesentlig, tross alt var det ganske mange som burde blitt igjen i garderoben etter den svake omgangen vi presterte, sier han.

Shaswari punkterte kampen

Bryne gjorde to bytter i pausen, kantspillerne Andreas Ulland Andersen og Jon Helge Tveita ble erstattet av Esben Ertzeid og Eirik Jakobsen. Og det gikk ikke mer enn tre minutter av omgangen før Ertzeid fikk en mulighet inne i feltet, men han headet innlegget fra Oddbjørn Skartun noen meter på utsiden av målet

Like etter viste Rozhat Shaswari nok en gang hvor farlig han er når han får anledning, denne gangen endte avslutningen i tverrliggeren. Der var hjemmelaget farlig nær ved å punktere oppgjøret.

Det gjorde han imidlertid bare et par minutter senere. Med sin store fart kom han plutselig alene med Anders Kristiansen og han satte ballen behersket til side for Bryne-keeperen. Det begynner å se stygt ut for Bryne i denne kampen.

- Nok en gang viser vi alt for lite besluttsomhet bakover på banen, og vi har sluppet inn utrolig mange mål denne høsten på personlige feil hos spillerne. Det har virkelig straffet seg i en del kamper nå , understreker Larsen.

Helsvart for Bryne

Robert Stene viste seg fram igjen etter 70 minutter. Et frispark fra 17 klinket han like godt direkte opp i vinkelen og 4-0 til hjemmelaget. Dermed begynner det å bli en helsvart ettermiddag for Bryne. Det er nemlig ikke mye som tyder på at laget skal klare å komme inn igjen i denne kampen.

Bryne fikk sin første halvsjanse i omgangen åtte minutter etter at hjemmelaget hadde gått opp til 4-0. Vegar Landro slo inn i feltet og Oddbjørn Skartun fikk en liten stuss på ballen, men den gikk et par meter på utsiden av stangen.

Noen minutter senere fikk innbytter Eirik Jakobsen en gratismulighet da Fredrikstads keeper hadde en bærtur ute i feltet, men Bryne-spissen klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren. Helt klart den største muligheten for jærlaget i denne omgangen.

Med ettermiddagens seier rykket Bryne ned til åttendeplass på tabellen, de ble faktisk passert av Fredrikstad, som med sin solide seier har bedre målforskjell enn Bryne.

- Nå er vi nødt til å ta en skikkelig prat med spillerne utover uken for å finne ut hva som gjør at flere av dem ikke presterer bedre enn det de gjør for tiden. Så må vi også bruke uken godt for å finne tilbake til vinneroppskriften igjen før vi møter Hødd neste lørdag, sier en meget skuffet Gaute Larsen etter braktapet i Fredrikstad.