Russland lurte Slovenias panserforsvar og er kanskje på vei mot fotball-VM. En sen redusering ga 2-1 og full spenning før returen.

Dinijar Biljaletdinov scoret like før og like etter pause (40. og 52.). Tre minutter før slutt reduserte Nejc Pecnik for slovenerne. På overtid reddet så Igor Akinfejev russerne med en klasseredning.

Russland-trener Guus Hiddink har en fenomenal VM-statistikk med mindre fotballnasjoner. I 2002 førte han Sør-Korea helt til semifinalen. Fire år etter hadde han ansvaret for Australia. Også denne lilleputten kom seg videre fra gruppespillet. Med Russland sjarmerte han EM-turneringen for snart to år siden. Det holdt ikke helt hjem. Men Hiddink har skumle hensikter med sitt lag i et eventuelt VM.

Returkampen spilles i Maribor onsdag med Terje Hauge som kampleder. Der må Slovenia score for å ta seg videre. Dermed lukter det russiske kontringsmuligheter.

Suksess for gjerrige Ukraina

Ukraina skaffet seg grepet om VM-plassen lørdag. 0-0 borte mot Hellas var et godt resultat for gjestene.

Det var femte kampen på rad at Ukraina holdt nullen. Dermed tyder mye på at ukrainerne kan vinne hjemmekampen onsdag.

Det var en tett kamp uten mange store sjanser. Hellas vant EM i 2004 med en tilsvarende spillestil. Lørdag fikk hjemmepublikum se en motstander som også behersket forsvarsspillets finesser.