Tidligere denne uken ble Liverpool enige med Roma om en overgang for Alberto Aquilani.

25 åringen, som har vært kaptein for Italias U19 og U21-landslag, ble kjøpt inn som en erstatter for Xabi Alonso som ble solgt til Real Madrid.

Nå har Aquilani passert den medisinske testen, og blitt enig med Liverpool om en femårskontrakt, melder Liverpool på sin hjemmeside.

Fortsatt skadet

Det tar dog litt tid før Liverpool-fansen får se Aquilani på banen. Italieneren er i full gang med opptreningen etter en ankelskade, og skal være spilleklar om fire til seks uker.

Den tidligere Liverpool-spilleren John Arne Riise tror imidlertid sin tidligere lagkamerat vil bli en suksess i den røde trøya.

Får Riise-skryt

— Når jeg først kom til Roma, så visste jeg ingenting om Aquilani. Jeg kjente til Francesco Totti, Daniele De Rossi og Philippe Mexes selvsagt, men Aquilani var den spilleren som overrasket meg mest med sine kvaliteter i løpet av min første tid her. Han er veldig god med ballen, har gode pasninger, bra bevegelse, han jobber hardt, og er en profesjonell spiller, sier Riise.

Venstrebacken tror 25-åringen kan erstatte Alonso på en bra måte.

— Han liker å ha ballen i beina, men han liker ikke å drible. Han vil bare at laget skal ha fremdrift. Han står aldri stille, men løper hele tiden. Han løper mer enn Xabi, og er trolig mer farlig i boksen, sier Riise til liverpoolfc.tv.