Norges Fotballforbund skal granske internasjonale overganger. Advokatfirmaet Smedsrud Stoltz står for den eksterne granskingen.

– Prosjektet er nå inne i fase 1, hvor hovedformålet er utforming av mandat til granskerne. Prosjektledelsen skal i denne fasen innhente dokumentasjon og gjennomføre samtaler med personell innen NFF og andre relevante institusjoner. I tillegg vil man ha dialog med skattemyndigheten og påtalemyndigheten, sier assisterende generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, til fotball.no.

NFF ønsker en uavhengig gransking. Derfor skal prosjektledelsen utføres av et advokatfirma. Saken behandles på forbundsstyret 26. april.

Målsettingen for granskningen er å avdekke om det har skjedd forhold som er i strid med idrettens og/eller det sivile lovverket.

Det har vært flere omstridte overganger i norsk fotball de siste årene. En mistenker skattejuks og unndragelser. Nå vil fotballen til bunns i sakene.

En rekke klubber har fått besøk av norske skattemyndigheter.

Bakgrunn

«Overgangssaken»

— Veigar Páll Gunnarsson gikk fra Stabæk til Vålerenga for én million kroner sommeren 2011. Gunnarssons tidligere klubb Nancy skulle ha 50 prosent av salgssummen. TV 2 avslørte at denne forskjellen ble utlignet ved at Vålerenga skal ha betalt fire mill. for en opsjon på kjøp av Stabæks lovende spiller Herman Stengel (16).

— 27. oktober slo NFFs påtalenemnd fast at det som har skjedd, bryter med reglene, og innstiller på strenge straffer.

— Også RBK ville kjøpe spissen. Stabæk skal ha gitt et pakketilbud som inkluderte Bosman-spiller Johan Andersson.

— 17. november meldte Asker og Bærum politidistrikt at de innleder etterforskning i saken.

(NTB)