PRØVESPILL: Her er Fredrik Ulvestad i aksjon på trening for Hannover 96. Dette bildet ble lagt ut av klubben selv på Twitter tidligere i formiddag. PRØVESPILL: Her er Fredrik Ulvestad i aksjon på trening for Hannover 96. Dette bildet ble lagt ut av klubben selv på Twitter tidligere i formiddag. Foto: Foto: Hannover 96

Her trener Ulvestad med tysk toppklubb

Rosenborg-aktuelle Fredrik Ulvestad kan være på vei til tysk fotball.

Etter å ha vært tett koblet til både Vålerenga, IFK Göteborg og senest Rosenborg, kan Fredrik Ulvestad være på vei ut av både Norge og Skandinavia. Midtbanespilleren er på prøvespill hos Bundesliga-klubben Hannover 96. En reporter for den tyske avisen Bild var først ute med nyheten på Twitter. På sin Twitterkonto @BILD_96 har reporteren lagt ut et bilde av Ulvestad på tyskernes treningsfelt. Kort etter la klubben selv ut et bilde av Ulvestad i aksjon.

På besøk til torsdag

— Fredrik skal trene med A-laget to ganger i dag, en gang i morgen og en økt på torsdag, så får vi se. Men foreløpig er en overgang langt unna, sier kommunikasjonsleder i Hannover 96, Alex Jabob til Sunnmørsposten.

- Har Hannover 96 et behov for midtbanespillere?

— Ingen kommentar, svarer Jacob.

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Eurosport, tror den tyske klubben har et behvo for spillere generelt.

— De har en ganske tynn stall, så de vil sikkert forsterke før vinduet stenger, sier Bisgaard Sundet. Ulvestads sjanser til å sikre seg en kontrakt med Hannover 96, vil han ikke spekulere i. Men han mener tysk fotball vil være et godt valg av Ulvestad.

— Det er mange likheter mellom Norge og Tyskland, både på og utenfor banen, sier kommentatoren.

Kan bety millioner

Ulvestad er Bosman-spiller etter at kontrakten hans med AaFK gikk ut etter sesongen 2014. For gamleklubben er prøvespillet i Tyskland godt nytt. En avtale utenlands for den tidligere AaFK-spilleren betyr en betydelig større sum i utdanningskompensasjon.

Ifølge TV2 har AaFK har krav på mellom tre og tre og en halv millioner kroner hvis Ulvestad skriver under for en klubb utenfor Norge. Blir Ulvestad værende i hjemlandet, blir beløpet på rundt 600.000. Skulle det blir en avtale mellom partene, må den være klar før midnatt natt til tirsdag. Da stenger overgangsvinduet i Tyskland.

Fredrik Ulvestad far og rådgiver, Rune Ulvestad, har foreløpig ikke svart på våre henvendelser.