Svenskene har ikke gitt opp OL-drømmen: - En helt annen situasjon nå

– Mange forutsetninger har endret seg.

Publisert: Publisert:

Sverige jobber fortsatt med en OL-søknad til mesterskapet i 2026. Dette bildet er fra 2014, der OL-medaljørene fra Sotsji ble hyllet i Stockholm. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

  • Håvard Karlsen
Denne artikkelen er over tre år gammel

I januar kom nyheten om at Sverige vurderte å søke om å arrangere vinter-OL og Paralympics i 2026 i hovedstaden Stockholm. Prislapp: 13,6 milliarder svenske kroner.

26. april sa politikerne i Stockholm nei.

– Det er utrolig mange forutsetninger som har endret seg siden, sier Hans Vestberg, leder i Sveriges Olympiske Kommitté, ifølge Gøteborgs-Posten.

De har jobbet videre med en søknad de siste månedene.

– IOK har økt støtten fra 4,8 milliarder til 8,8 milliarder. Nå får arrangørlandet minst ni milliarder. Den økonomiske risikoen er et av de største spørsmålstegnene. Det er klart at dersom den finansielle støtten dobles, så blir det en helt annet situasjon, sier Vestberg ifølge avisen.

Les også

Stockholm vil ha vinter-OL i 2026

Stockholm, Falun og Åre

Nå må de overbevise politikere - som tar den endelige beslutningen - om å bli med på lasset. En OL-søknad må leveres inn i mai neste år.

Stockholm takket i sin tid nei til å kaste seg inn i kampen om å få arrangere vinter-OL i 2022. Om de søker om OL, vil hopping og kombinert bli arrangert i Falun, mens alpint vil foregå i Åre.

Sommeren 2019 bestemmer IOC seg for hvem som får OL i 2026.

Sør-Korea og Kina er arrangørene av vinter-OL i 2018 og 2022.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. OL
  2. Stockholm
  3. IOC