St. Moritz: For Kjetil Jansrud har ikke sesongen svart helt til egne forventninger. For Aleksander Aamodt Kilde har det meste vært som i en drøm.

Vi forgriper begivenhetene litt, for det er først torsdag det virkelig gjelder for 23 år gamle Kilde fra Bærum. Onsdagens utfor skal han først og fremst bruke til å lære seg en nesten helt ukjent trasé i St. Moritz litt bedre. Det er tross alt VM her neste år.

Super-G torsdag er noe helt annet.

— Jeg prøver ikke å tenke for mye på det, men det er ikke lett, sier Kilde til Aftenposten.

Etter at Aksel Lund Svindal skadet seg i Kitzbühel, åpnet det seg helt uanede muligheter i favorittdisiplinen. Før sesongfinalen er det Kilde som topper super-G-cupen. Men det er jevnt. Skulle Jansrud vinne i morgen, som han gjorde på hjemmebane søndag, må lagkameraten bli nummer to for å kunne heve krystallkulen som er beviset på at han er sesongens beste super-G-kjører. I fjor var det Jansrud som gjorde nettopp det.

— Helt uvirkelig

— Før sesongen var ikke det et tema. Jeg har ikke engang kjørt finaler før, og å komme hit som leder er en tøff start. Skulle jeg torsdag fremdeles stå som den beste, vil det gå lang tid før det synker inn. Så uvirkelig er det.

Østerrikes Vincent Kriechmayer vil gjerne også slå kloa om det som har vært en norsk «eiendom» siden Didier Cuche vant i 2011. Løypa i St. Moritz er blitt sett på som enkel, men den var likevel utfordrende nok under tirsdagens treningsomgang. Og de norske har ikke mye trening i det som blir VM-løype i 2017. — Sveitserne og noen til har trent masse her. Det har ikke vi. Jeg skulle gjerne hatt minst ti gjennomkjøringer her før konkurranse, men det får jeg ikke, slår Kjetil Jansrud fast.

Heftig og begeistret

Dette sier han om Kildes sesong og debut i verdenscupfinalen:

— Det er ganske heftig. For meg slo han egentlig igjennom forrige sesong, men andre er nok først blitt klar over ham denne sesongen. Da er det ganske rått å debutere, ikke bare med et resultat eller to, men å komme inn med rød trøye. Det er ikke noe blaff, og han er helt klart god nok til å ta den kula. Jeg skal ikke sette noe favorittstempel på ham, det trykket skal han slippe. Men hvis han vinner er det fullt fortjent, sier veteranen.

Kjetil Jansrud har også en teoretisk mulighet til å vinne utfor sammenlagt, men den er ganske liten. Peter Fill (og Aksel Lund Svindal som ikke kjører) har 436 poeng, Jansrud 382. ## Aftenpodden Sport: Hør Fjørtoft fortelle om skadene i Mesternes Mester og det berømte keeperkysset