— Det er veldig sjelden du får noen forbedring på lang sikt. Noen ganger får du en positiv reaksjon på kort sikt, men det er sjelden du får noen effekt over tid, sa Martinez tidligere i uka.

Anledningen var at han var blitt spurt om hva han mener om klubber som skifter ut managere midt i sesongen, slik som Cardiff gjorde da Ole Gunnar Solskjær erstattet Malky Mackay like etter nyttår.

- Noen ganger velger klubber å ta en slik avgjørelse. Personlig tror jeg ikke slike avgjørelser vil gi deg en positiv effekt på lengre sikt, med mindre du ansetter riktig mann. Det avhenger av situasjonen, og hver enkelt klubb har interne forhold som gjør at de vet om avgjørlesen er riktig eller ei. Men sett fra utsiden, så mener jeg at kun stabilitet og en klar strategi er det eneste som kan forbedre en klubb, la manageren til.

Roberto Martinez er kritisk til å bytte manager midt i sesongen. Foto: Jon Super, AP

Uttalelsen ble av de fleste engelske mediene tolket til å handle om Cardiff og Solskjær, som lørdag møter nettopp Everton på bortebane. Men Solskjær hevder at han ikke føler seg truffet av kollegaens uttalelser.

— Snakket ikke om meg

- Jeg vet helt sikkert at Roberto aldri nevnte meg eller Cardiff, sier nordmannen ifølge BBC.

— Det var ikke et forsøk på å angripe Cardiff, men kun generell research som han snakket om. Når du tar alle disse kursene som vi trenere må ta, så leser du mange slike statistikker. Statistikken viser at du ofte får en kjapp reaksjon av å bytte manager, men at den noen ganger flater helt ut, eller kanskje går ned, la Solskjær til.

Han viste også til Southampton som et eksempel på at et bytte midt i sesongen kan være lurt. I fjor var de, som Cardiff er nå, inne i sin første sesong etter opprykk til Premier League. Likevel ble Nigel Adkins, som hadde ført klubben opp to divisjoner, erstattet av Mauricio Pochettino. En avgjørelse som mange stusset over da, men som i ettertid har virket mer forståelig. Southampton ligger nå på 9.-plass, men med langt kortere avstand oppover enn nedover tabellen.

Tøff oppgave

- Noen ganger får klubben utbytte av endringene. Men det er ikke riktig og feil. Klubbene må ta en avgjørelse der og da, la Solskjær til. Nordmannen fortalte også at han så på Martinez som en venn.

Men vennlig blir det neppe på banen når Cardiff står foran en tøff oppgave. Etter den særdeles viktige seieren mot Fulham sist er det kun målforskjell som skiller opp til West Bromwich på sikker plass. Men Everton, med 9-3-1 hjemme, blir en meget tøff oppgave for Solskjærs bortesvake mannskap (1-3-10).