Rune Almenning Jarstein har vært strålende for Hertha Berlin så langt denne sesongen. Rune Almenning Jarstein har vært strålende for Hertha Berlin så langt denne sesongen. Foto: NTB Scanpix

Jarstein troner øverst på prestisjetung liste i Tyskland

Nordmannen er i storform før nøkkelkampen med landslaget.

Ifølge spillerbørsen i fagbladet Kicker er det Bundesligas beste keeper som vokter Norges mål i fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia.

Etter helgens seriekamper var Rune A. Jarstein på «rundens lag» både i Kicker og i storavisen Bild, begge for tredje gang denne sesongen. Han overbeviste igjen da Hertha Berlin vant 3-0 over Borussia Mönchengladbach fredag.

Jarstein topper nå Kickers spillerbørs for målvakter. Med helgens prestasjon passerte han Köln-keeper Timo Horn. Jarstein spilte til 2 poeng (på en skala fra 6 til 1, der 1 er best) og har snittscore på 2,40. Verdensstjernen Manuel Neuer er til sammenligning på delt 7.-plass med snitt på 2,80.

Per Ciljan Skjelbred får også ros og gode karakterer for sitt spill, og det er to Hertha-spillere med grunn til å ha god selvtillit som mandag ønsker landslagskameratene velkommen til sitt treningsanlegg i Berlin.

Hele 12 Hertha-spillere er på landslagsoppdrag denne uken, men det blir likevel flust med landslagsspillere i aksjon på klubbens treningsbane Schenkendorffplatz i Olympiaparken. Det er der Norge fra mandag til onsdag lader opp.

Mens Jarstein har en meget høy stjerne i tysk fotball for tiden, er situasjonen annerledes for Ørjan Nyland. Han har ikke holdt nullen for Ingolstadt denne sesongen. I helgen ble han vraket i seriekamp for første gang i høst. Danske Martin Hansen ble foretrukket og holdt nullen i 84 minutter, men så slapp han inn et tabbemål. Dagen etter 0-2-tapet fikk trener Markus Kauczinski sparken.

– Jeg hadde følelsen av at tiden var inne, at Martin fortjente sjansen, sa Kauczinski før klubbledelsen viste ham døra. Nå må neste trener avgjøre hvem som skal vokte målet.

– Det kan være en fordel for Hansen at han blir i Ingolstadt mens Nyland er på landslagsoppdrag, skriver Kicker.

(©NTB)