CANMORE (adressa.no): Med de mektige Rocky Mountains som kulisser ble kvinnenes klassiske 10-kilometer fredag kveld et vanvittig drama.

Sammenlagtfavoritt Therese Johaug kollapset og endte på sjetteplass, over 40 sekunder bak vinneren. Ingvild Flugstad Østberg vant hele 23 sekunder foran Heidi Weng, som nå har et forsprang på 30 sekunder på Johaug før lørdagens avsluttende jaktstart.

Kari Øyre Slind fra Oppdal startet tidlig og gikk sitt beste løp noen sinne. Hun lå lenge an til å bli nummer tre, men måtte se at finske Krista Parmakoski slo henne med ett tidel. Akkurat det gjorde vondt.

— Det går ikke an å sette ord på hvordan det er. Det er bare følelser, ikke så mange tanker. Jeg gråter fordi jeg er glad og så gråter jeg fordi jeg er så skuffet etterpå, sier 24-åringen til Adresseavisen.

Åpnet kontrollert

Hun har aldri tidligere vært på pallen i et verdenscuprenn. Fredag kveld var hun nærmere enn noen gang.

— Jeg åpnet ganske kontrollert og følte egentlig at jeg hadde bra kontroll. På et par baksekunderinger fikk jeg beskjed om at det kunne bli en topp fem-plassering. Så ble det bedre og bedre. Først da jeg kom inn til omkledningsteltet etter mål skjønte jeg at det kunne bli pallplass.

FØLELSER: Heidi Weng ga Kari Øyre Slind en lang klem før 24-åringen fra Oppdal møtte pressen i Canmore fredag kveld. Foto: Foto: RUNE PETTER NESS

Så kom kontrabeskjeden. Og tårene.

— Det svinger noe sykt. Det var så mye som skjedde på kort tid og det er vanskelig å sette ord på det.

Lang klem med Weng

Den nye sammenlagtfavoritten Heidi Weng ga Øyre Slind en lang klem før stortalentet fra Oppdal møtte pressen.

— Vi hadde noen ordvekslinger, men jeg husker ikke hva jeg sa. Det var vel egentlig en litt trøstende skulder.

- Er dette det beste skirennet du har gått?

— Det er det vanskelig å si. Du får en helt annen følelse på ulike forhold og ulike løyper. Men når du er på fjerdeplass i verdenscup så er det et bra løp.

Tom for ord

Øyre Slind legger ikke skjul på hva en pallplassering ville ha betydd:

— Det hadde betydd så sykt mye. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er litt tom for ord.

Uansett var fjerdeplassen en god bekreftelse på at formen er på plass. Etter en knallsterk åpning på sesongen hadde Øyre Slind en svakere periode rundt Tour de Ski. Nå er hun tilbake.

— Jeg er fjerde best i verden og det er stort. Men akkurat nå er det litt tungt å svelge den tidelen.