Start fikk en pangåpning på comebacket i eliteserien med 3-1-seier hjemme mot Lillestrøm. Men den skikkelige manndomsprøven kommer først søndag.

For enten man liker det eller ei, så er det faktisk gått år og dag og mer til siden sist man kunne høre oppmann Kai Eriksen mane til "Startegutter hei, Startegutter hei" i garderoben på en av eliteseriens bortearenaer.

Sist det skjedde var 2. juni 2002 – altså for 1048 dager siden. Da ble Moss banket 2-0 på Melløs — for øvrig den eneste seieren Start tok på bortebane i nedrykksåret.

Tre poeng mot Molde på "Røkke-løkka" vil derfor bety noe langt mer enn at Start befester sin posisjon i toppen av norsk eliteserie; det handler vel så mye om å bryte en vond barriere så fort som mulig.

Nå er det vel heller tvilsomt at Tom Nordlie og spillerne bryr seg særlig om slike oppdateringer. Men statistikken gir i hvert fall en kraftig påminnelse om at det ikke er lett for nyopprykkede lag å ta full pott på bortebane.

Start kan fort bli en døgnflue, som bare blir husket for en overbevisende seriepremiere, hvis ikke spillerne kommer opp på et prestasjonsnivå tilsvarende det de holdt i andre omgang mot LSK.

For spiller Start på sitt bunnivå, som de gjorde den første halvtimen sist søndag, ja, da står laget foran mange kilevinker i tiden som kommer.

Det er grunn til å understreke dette, fordi det helt sikkert er noen som tror at Molde er en svært overkommelig oppgave. Laget ble tippet nord og ned av mange fotballeksperter før sesongstart. Og Start bidro til skepsisen overfor romsdalingene gjennom å banke Petter Rudi & co. 4-0 i Sørlandshallen i vinter.

Men folk, og spillerne i Start spesielt, bør huske på at ting snur fort. Lillestrøm så for eksempel uovervinnelige ut da laget rundspilte Start i Valhall i januar. I seriepremieren var bildet snudd på hodet.

Det samme kan fort skje på "Røkke-løkka" hvis ikke Start-spillerne har landet og er klare i hodene. Molde viste nemlig gode takter mot Brann i første serierunde, selv om det ble 0-2-tap.

Med Tom Nordlie bak spakene, er det for så vidt ingen grunn til å tro at Start skal gå i fella og undervurdere et nedrykkstippet lag. Men det er nå engang slik at det er de 11 spillerne som får tillit og som skal prestere sammen på gressmatta som må stå fram og ta ansvar.

Det er lenge siden det har vært så stor blest om Start som det har vært den siste uken. Mot Molde får vi svar på om spillerne takler å være i vinden og ha søkelys rettet mot seg.

Med den samme kollektive innsatsen som mot Lillestrøm, og med noen ekstra årvåkne øyne rettet mot Moldes angripere Kai Røberg og Rob Friend, tror jeg fotballfeberen stiger enda noen hakk i sør.