HOTEL BRISTOL (aftenposten.no): Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise var i flere år en del av inventaret på landslagssamlingene.

Nå har førstnevnte trukket seg fra videre landslagsspill, mens sistnevnte er plassert ute i landslagskulden.

Tirsdag kveld fant begge veien til spillerhotellet for et gjensyn med landslagsgjengen.

— Det er rart å stå her i sivilt, det er den største forskjellen. Men vi er fortsatt like gode venner, forteller ”Gamsten” i resepsjonen på Hotel Bristol.

Kantspilleren har stått i landslagskulden i snart ett år. 31-åringen med 74 A-landskamper vurderer seg som langt fra ferdig med landslagsspill.

— Man har alltid lyst til å spille med flagget på brystet, men hvis ikke får man ikke gjort annet enn å være med fra siden og følge med.

— Skjebnen ligger ikke i mine hender. Jeg må bare spille fotball og stå på videre, så er det opp til andre å ta ut lag, sier Pedersen.

Spilleren ankom da spillermiddagen tirsdag gikk mot slutten, og parkerte sin bil rett foran Riises Audi RS5 foran hotellinngangen. I hotell-lobbyen fikk han en varm mottakelse av landslagsspillerne, med Joshua King i fremste rekke.

I en turbulent sesong for Blackburn, med flere managerskifter, fikk han bare 17 kamper fra start i Championship.

I engelske medier spekuleres det på at nordmannens tid i klubben går mot slutten.

- Jeg har ett år igjen, og det er egentlig det jeg forholder meg til, kommenterer Pedersen.

Som skal følge Norges kamp mot Albania fredag som tilskuer. Den kvalikkampen vurderer han slik:

— Det blir en tøff kamp. Albania er bra, og har mye gode spillere ute i Europa. Man så på Ullevaal at det var tøft. Vi får håpe at de har en dårlig kamp, så vi kan få tilbake de tre poengene.