Rosenborg — Frisk-Asker 6-3:

Rosenborg ledet så komfortabelt etter første periode at det virket som de hadde vunnet kampen allerede. To svake perioder holdt på å koste laget dyrebare poeng.

Drømmerstart

Rosenborg fikk en drømmestart mot Frisk. Med en strålende pasning fra Inge Stokvik ble Markus Noteng satt opp i god skuddposisjon fra distanse, og unggutten hamret pucken inn til 1-0 etter nøyaktig to minutters spill.

I det neste byttet fikk Frisk en spiller utvist. Rosenborg fikk flere kjempemuligheter til å doble ledelsen, men stolpen stod i veien. Hjemmelaget fortsatte dominansen også i spill fem mot fem, og etter drøye sju minutt doblet Rosenborg ledelsen da scoret Lou Dickenson sitt 17. mål for sesongen.

Etter 14 minutter smalt det på nytt i stolpen bak Frisk-keeper Espen Johansen på skuddet fra Niklas Unger Nilsen, og sekunder senere ble også Jamie Milam stoppet av stolpen.

I spill fem mot fire reduserte Frisk Asker etter drøye seksten minutt, men Rosenborg kvitterte umiddelbart. Kun ni sekunder etter gjestenes redusering, puttet Jordan George på til 3-1.

BLIDE ANSIKTER: Etter noen vanskelige dager utenfor isen kunne Rosenborg-guttene glise litt ute på Leangen-isen. Foto: Richard Sagen

Skuddstatistikk: 7-9

Elendig midtperiode

Rosenborg startet den andre perioden svakt, og ga Frisk Asker troen på at det var mulig å spille seg inn i kampen igjen. På de tolv første minuttene hadde Rosenborg 2 (!) skudd på mål. Men på tross av at pucken i lange perioder var i hjemmelagets sone, maktet ikke Frisk Asket å redusere. Perioden endte målløs. Det skyldtes ene og alene strålende keeperspill av Brady Hjelle.

Skuddstatistikk: 5-14

Milam skjøt hjem seieren

Rosenborg startet den tredje perioden med å få en real smekk over kjeften. Før det var spilt to minutter, reduserte Frisk Asker til 3-2 ved Mats Knutsen, og spenningen var så definitivt tilbake i matchen.

Flere Frisk-mål hang i lufta, og etter drøye fem minutter var lagene like langt på 3-3 da Jonas Johansson løftet pucken over snaphansken til Brady Hjelle.

VIKTIG: Lou Dickenson noterte to kasser mot Frisk. Foto: Richard Sagen

Storslegga til Jamie Milam skulle bli medisinen som igjen fikk jubelen til å runge i Leangen Arena. Drøye åtte minutter før full tid, smelte backen inn ledelse 4-3 fra blålinja. Og Milam hadde tydeligvis bestemt seg for at denne kampen skulle Rosenborg vinne. Minuttet senere satte han inn 5-3 med et nytt knallhardt slagskudd i spill fem mot fire.Frisk tok ut keeperen med et og et halvt minutt igjen å spille. Men satsingen på redusering fungerte dårlig. I stedet satte Lou Dickenson inn sitt andre mål for kvelden i tomt bur til 6-3 og endelig bevis for seier til Rosenborg hockey.