EVIAN-LES-BAINS (Aftenposten.no): – En halv dårlig dag ødela for meg, men jeg fikk i alle fall bevist at jeg tilhører toppen, sa en forholdsvis fornøyd Tutta etter å ha spilte seg opp fra tiende— til sjetteplass i årets siste majorturnering. Det ga drøyt 700.000 kroner ikke på kontoen. Og en aldri så liten fjær i hatten var at hun slo alle de tre som er foran henne på verdensrankingen, Stacy Lewis, som hun gikk sammen med, Inbee Park og Lydia Ko. Det kommer 33-åringen til gode ved neste utregning.

– Det har vært solid spill alle fire dagene, og jeg har unngått å havne i supertrøbbel, sier Tutta, som i ettertid erkjente at hun ikke trodde på seier da hun startet søndagen fem slag bak lederen.

– Jeg lå to-tre slag for langt bak og måtte nesten ha satt banerekord for å ha tatt dette.

Dårlig Webb-løsning

Kampen om seieren ble meget dramatisk. Den australske veteranen Karrie Webb ledet med ett slag og hadde pokalen i håndvesken helt til hun skulle putte på det 18. hullet. Den satte hun fire meter for langt og bommet på returen. 19-åringen Hyo Joo Kim, som satte banerekord torsdag med 61 slag, var kald og gjorde birdie. Dermed seier verd tre millioner kroner til sørkoreaneren som så vidt hadde spilt en golfturnering utenfor Asia! Men hun har fire seire på Korea-touren, og det sier ikke så lite med den satsingen sørkoreanerne har på golf. Kim ble også den tredje yngste vinneren av en major, etter Morgan Pressel og Lexi Thompson. Seieren brakte henne også fra 20. til 10. plass på verdensrankingen.

– Sørkoreanerne er mange, og de er gode, men fire blant de fem beste er egentlig ikke så bra for LPGA-touren. Heldigvis har de amerikanske jentene spilt superbra tidligere i år. Vi er avhengig av amerikanerne i toppen for interessens skyld, og interessen har vært høyere enn noen gang, sier Tutta.

Amerikanerne har tatt tre av årets fem majorturneringer. Lexi Thompson vant Kraft Nabisco. Michelle Wie US Open og Mo Martin British Open. De to siste har sørkoreanerne Inbee Park og Hyo Joo Kim tatt seg av.

Tutta fortsetter sesongen i Asia, blant annet som bryllupsgjest hos Inbee Park.