KRISTIANSAND: På fredagens Start-trening — under formasjonsøkten - var Starts beste spiller denne sesongen plassert på reservelaget, det vil si de som spiller med en farge på markeringsvesten som tilsier plass på banken fra start.

Den amerikanske midtstopperen ser dermed ut til å måtte se søndagens kamp mot Tromsø på Sør Arena fra en uvant posisjon.

Bakgrunnen for hvorfor trener Knut Tørum trolig vraker amerikaneren er foreløpig uviss. Verken Goodson selv eller Tørum var spesielt snakkesalige om temaet etter fredagens trening.

— Det virker som om du benker Goodson, Tørum, hvorfor det, spurte fvn.nos reporter etter treningen fredag.

— Det vet jeg ikke noe om, laget er ikke tatt ut ennå, sier trener Knut Tørum.

Ferdig i Start

Goodson uttalte forrige uke til Fædrelandsvennen at han er ferdig i Start etter sesongen, han ønsker ikke å fortsette sin karriere på Sørlandet. Til det har han for høye ambisjoner, og trolig også et for høyt lønnskrav.

Start aksepterer at den amerikanske landslagsspilleren ønsker seg vekk, og har flere ganger ønsket lykke til videre når kontrakten med Start går ut etter sesongen.

Men det er oppsiktsvekkende at Starts beste forsvarsspiller på mange år ser ut til å bli benket på denne måten uten at det tilsynelatende foreligger noen spesiell grunn for det, tatt i betraktning at han er den desidert beste midtstopperen Knut Tørum råder over.

På spørsmål om Tørum tror Goodson er motivert til å gi hundre prosent for Start ut sesongen svarer han:

— Ja, jeg har ingen problemer med Clay. Det tar jeg i tilfelle opp med ham. Han har spilt gode kamper for oss, og det han leverer i kampene er godt nok for å bruke ham. Han har vært en viktig bidragsyter for at vi har gjort en god sesong.

- Hva tenker du om innstillingen hans den siste tiden?

— At han vil videre neste år, bør både vi og han forholde oss til uten noe problem.

- Det kan virke som om markerer en misnøye med Goodson ved ikke å la han spille. Hva tenker du om det?

— Det har jeg ingen tanker om.

- Ønsker du å bruke Goodson mot Tromsø?

— Ja.

Mathisen og Pepa drillet

Goodson selv, som ble tatt til side under treningen, sier dette om situasjonen:

— Vi får se hva som skjer, dette er bare spekulasjoner, laget er ikke tatt ut ennå. Men jeg snakker gjerne om en eventuell vraking hvis så skjer, men ikke før på søndag, sier Goodson.

Under formasjonstreningen fredag ble Jesper Mathisen og Avni Pepa drillet som midtstoppere. Laget så slik ut (4-4-1-1):

Kenneth Høie - Hunter Freeman, Avni Pepa, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl - Espen Hoff, Solomon Owello, Fredrik Strømstad, Espen Børufsen - Christer Kleiven - Ole Martin Årst.

SI DIN MENING: Bør Start bruke Goodson ut kontraktstiden, eller bør Tørum satse på de lokale gutta i stedet?

Se FotballFredag: