DNB ARENA: — Oilers vinner serien. Det har jeg sagt siden august og det står jeg for ennå. Alle lag får en bølgedal i løpet av en sesong, men Oilers har allerede hatt sin og de er sjelden dårlige i mange kamper på rad, sier TV 2s ekspertkommentator Bjørn Erevik til Aftenbladet.

Det gjenstår fortsatt 12 serierunder og 36 poeng å spille om, men etter den overbevisende seieren mot Storhamar tirsdag, spår de fleste at kampen om seriegullet er avgjort.

Mot fjorårets finalemotstander havnet Oilers bakpå fra start, men utover i kampen var det aldri noen tvil om at Petter Thoresens menn ville sikre seg tre nye poeng.

Suverene Soares

En strålende opplagt Josh Soares, som før kampstart fikk prisen som månedens beste spiller i eliteserien for desember, sørget for både 1-1 og 2-1 i overtall, og etter 35 minutter satte Dan Kissel inn Oilers' tredje power play-mål for kvelden og fastsatte samtidig sluttresultatet til 3-1. — Det virker som Oilers har god kontroll. De har stor bredde i troppen, og et maskineri som bare maler på. For øyeblikket virker de veldig tunge og vanskelige å møte, og selv om det er mange poeng igjen å kjempe om, er jeg rimelig sikker på at dette går Stavangers vei. Det er jevnt, men utfordrerne slår hverandre litt for mye til at noen av dem kan ødelegge for Oilers, sier Bjørn Erevik.

VI FULGTE KAMPEN:

Tøft program

Etter lagets femte strake seier venter nå tre bortekamper på rad for Oilers. I løpet av de neste ukene venter også tøffe motstandere som Lørenskog, Frisk Asker, Sparta og Vålerenga.

Likevel tror til og med Storhamar-kaptein Christian Larriveé at gullet forblir i Stavanger.

Rudolfs Balcers spilte en god kamp for Oilers mot Storhamar. Bare scoringen manglet for 18-åringen. Foto: Jan Inge Haga

— Det er mange kamper igjen, men Oilers er så sterke og har så stor bredde at jeg tror de blir veldig vanskelige å slå. De skal ha all ære for den jobben de gjør, og for oss er gullkampen kjørt. Vi må konsentrere oss om andre- til fjerdeplass, sier Storhamar-profilen til Aftenbladet.

Stinne av selvtillit

Han var svært skuffet etter det ydmykende nederlaget i DNB Arena.

— Vi fortjente ikke poeng i denne kampen. Vi var heldige med 1-1 etter første periode, og vi tapte stort sett samtlige dueller kampen gjennom. Dette var ikke bra i det hele tatt, mener Larrivée.

Også Oilers-spillerne føler seg trygge etter den gode starten på 2016. Straffenederlaget i Sarpsborg 5. januar er de regjerende mesternes eneste poengtap så langt i år.

Tilbake på sporet

— Vi spiller bra hockey. Det er gjennomsolid og jeg føler at vi har bra kontroll på det meste om dagen. Det ser bra ut med tanke på gullet, men vi kan ikke slappe av. Den største fienden er oss selv, sier Oilers-målvakt Ruben Smith.

— Vi varierte litt i prestasjonene før jul, men nå er vi tilbake der vi skal være. Det handler om å ha stigning inn mot sluttspillet. Rutinen i laget er god, og selvtilliten bra. Nå handler det om å nullstille før innspurten. Ting går ikke av seg selv, men vi har satt oss i en god posisjon med tanke på gullet, sier Josh Soares.