Molde: Ørjan Nyland ble ikke solgt i januar. Ifølge landslagsassistent Jarl Torske var ikke det nødvendigvis negativt.

Herrelandslagets assistent i fotball deltok på første del av Nordmøre og Romsdal fotballkrets sitt kretsting i går. I januar ble verken keeper Ørjan Nyland eller noen av de andre av Moldes landslagsspillere solgt til utlandet.

– Det er viktig at Ørjan er tålmodig. For hans del får han kanskje sjansen til å spille Champions League til høsten, og han er i en veldig fin setting nå. Jeg er ikke bekymret for det i det hele tatt. Tvert imot, han spiller regelmessig på et godt lag. Det er bare fint.

SNARTUR TIL MOLDE: I anledning fotballkretsens kretsting var Jarl Torske på besøk i Molde. Her står han utenfor Aker stadion. Foto: Bjørn Brunvoll

– Bør få spilletid

Torske påpeker også at det for norske spillere kan være noe usikkerhet rundt å dra til utlandet i januar.

– Da er det bedre å dra i sommervinduet når klubbene starter litt på nytt. Inntil videre er det for landslagets del veldig ålreit at Ørjan er her i Molde.

I januarvinduet kom det også to nye landslagskandidater til Molde. Fredrik Semb Berge og Ola Kamara kom til klubben.

– Det er to unge spillere og sjansen vil komme hvis de er tålmodig. Men det er klart at begge to er litt avhengig av å få spilletid i MFK for å melde seg på i landslagsdiskusjonen, sier Torske.

Vil ha mange kamper

Landslagsledelsen jobber nå på høygir for å skaffe seg oversikten over spillerne som forhåpentligvis skal sørge for en ny norsk kvalikseier mot Kroatia i slutten av mars. Både i Norge og i utlandet.

På en annen side mener han det alltid er en utfordring med Norges marskamper der spillerne fra eliteserien har spilt færre kamper.

– For oss er det ønskelig at lagene spiller så mange kamper som mulig før Kroatia-kampen, sier Torske som føyer til at utfordringen er mindre enn tidligere da det var færre utenlandsproffer.

Da assistenten holdt foredrag under gårsdagens kretsting snakket han om den røde tråden i utviklingen fra gutter 15 til A-landslag. Torske sa blant annet at de nå prøver å ha en lik filosofi og spillestil fra G15 til A-landslaget.

– Vi har laget en skoleringsplan for hvert årskull og etter en rød tråd. Med klare rolledefinisjoner i rollene på ulike lag. Det har nok aldri vært såpass systematisk jobbet over tid med landslagene som det gjøres nå.

Sammensatt

Denne røde tråden er ifølge Torske mer sammensatt enn å spille 4-4-2. Det går også på å ha en god dialog med spillerne og trenerne i klubbene. Torske synes det gjøres et godt utviklingsarbeid

– Tor Ole (Skullerud, red.anm.) har førstehåndskunnskap til dette her i kraft av å ha vært G19-trener, U21-landslagstrener og nå Molde. I tillegg spiller landslaget og Molde ganske likt. Vi har mye av det samme tankegodset i måten vi prøver å spille på.