TV 2 melder i kveld at Sparebank 1, som i mai ble langrennslandslagets nye hovedsponsor, signerte en samarbeidsavtale uten at de var informert om Martin Johnsrud Sundbys brudd på dopingreglene.

Skiforbundet hadde nemlig på det tidspunktet visst om Sundby-saken i over syv uker, ifølge kanalen.

Administrerende direktør i Sparebank 1, Jon Oluf Brodersen, sier at de har tatt saken opp med Skiforbundet:

— Vi har fått deres vurdering av saken slik den stod i mars 2015. Vi har også tatt opp at vi ikke var fornøyde med at vi ikke ble informert tidligere om at Johnsrud Sundby-saken var på trappene. Det opplever vi at vi har fått gehør for. For oss er det viktig å kunne påvirke våre sponsorobjekter direkte gjennom dialog og gjennom å lære av hverandre. Denne dialogen har vi og skal vi ha direkte med Skiforbundet, sier administrerende direktør Jon Oluf Brodersen i SpareBank 1-banksamarbeidet.

Avtalen var totalt på omtrent 50 millioner kroner.

På spørsmål om Sparebank 1 har vurdert å trekke seg ut av samarbeidet med Skiforbundet som følge av de to dopingsakene, svarer direktøren dette:

— Vi ønsker å avvente granskningsutvalgets rapport rundt bruken av astmamedisiner og lagets rutiner. Når den kommer tar vi stilling til om det er grunn til å gjøre nye vurderinger av vårt sponsorat, sier Brodersen.

KOMMENTAR:

Det var i sommer det ble kjent at Sundby ved to anledninger i sesongen 2014/2015 hadde tatt for mye av astmamedisinen Ventoline, noe som ga for høye verdier av stoffet salbutamol i kroppen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Johaug-saken, mysteriet rundt kremen i Livigno og et hatoppgjør uten futt.