Han ser foreløpig ingen grunn til at politiet og det sivile rettsvesen skal involveres i saken, slik blant andre idrettsjusekspert Gunnar Martin Kjenner har tatt til orde for.

Les også:

– Jeg synes ikke det spørsmålet blir aktuelt før det eventuelt kommer fram at enkeltpersoner har fått økonomisk gevinst. Slik jeg kjenner saken, dreier den seg om forsøk på å unndra overgangspenger mellom klubber, og da hører den også hjemme i fotballforbundets eget doms- og sanksjonsutvalg, sier Børre Rognlien til NTB.

Trakk seg

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund har anmeldt Stabæk, Vålerenga og tre sentrale ledere i de to klubbene til Dom- og sanksjonsutvalget for bevisste forsøk på å lure den franske fotballklubben Nancy for penger.

Erik Loe trakk seg midlertidig fra styreledervervet i Stabæk da anmeldelsen fra påtalenemnda ble gjort kjent. De øvrige involverte er sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk og sportslig leder Truls Haakonsen i Vålerenga.

Trioen utpekes som ansvarlig for å ha økonomisk trikset med prisen på Veigar Páll Gunnarson ved overgangen fra Stabæk til Vålerenga i august. Franske Nancy ble den store taperen ettersom klubben hadde krav på 50 prosent av denne overgangssummen.

Betryggende

Nå skal saken opp til behandling i Doms- og sanksjonsutvalget i fotballforbundet. Idrettspresidenten og hans paraplyorganisasjon NIF vil følge nøye med på prosessen og utfallet av den fra utsiden.

– Jeg synes det er betryggende å se hvordan fotballen selv tar tak i denne saken, mener Rognlien.

Innstillingen i påtalen rammes de to norske klubbene hardest med bøter på henholdsvis 500.000 kroner (Stabæk) og 350.000 kroner (Vålerenga). De tre involverte lederne risikerer tap av retten til å ha verv innenfor Norges Fotballforbund i opptil halvannet år.

(©NTB)