Det kan ha føltes som om Bruce Springsteen hadde sagt ja til å opptre på deres egen hagefest da Bob Bradley ble klar for «de blaa».

Ingebrigt Steen Jensen vet det meste om merkevarebygging. Nå har han og de andre fått nøyaktig den merkevaren de trengte bare ett år etter at mye så mørkt ut.

Amerikanerens CV er imponerende. Han ledet USAs landslag fra 2006 til 2011. I den perioden vant han blant annet Gold Cup etter seier mot erkerival Mexico i finalen. Han var med på å vinne gruppen i VM 2010, foran England, før Ghana ble for sterke i åttendedelsfinalen.

Vant 24 av 36

Den største triumfen kom kanskje året før, da hans lag ble de første som slo Spania på 35 kamper, og spilte seg frem til finale i «prøve-VM».

Han ledet Egypt til seier i 24 av de 36 kampene han var sjef i et land herjet av konflikter, men Ghana nektet egypterne deltagelse i årets VM.

Derfor har Stabæk allerede vunnet noen viktige «kamper» i 2014:

  • De gjenoppretter sitt image om klubben som mestrer det store og uventede.

  • De åpner et marked langt bredere enn det norske for mulige samarbeidspartnere, og garantert for impulser.

  • De vil bli langt mer attraktive for spillere, også for enkelte gode og etablerte.

Men er det ingen farer eller motforestillinger? Jo. Han har aldri ledet lag i Europa, og må tilpasse seg en ny kultur. Og – han er vant til helt andre rammer enn slitne Nadderud.

Jeg tror likevel han er alt for dedikert, ærlig og grundig til å være for stor for klubben. Han er trolig tvert imot den aller beste julegaven Stabæk kunne fått.