Skutle har hatt lederposisjoner i RBK i 19 år, og i det siste året har Skutle og styret i RBK hatt dialog om gjennomføring av et lederskifte. Dette ble de enige om før sommeren, skriver rbk.no .

Vil ha ro

— Vår plan var å offentliggjøre min fratredelse i løpet av september, men mye fokus rundt min person i media har gjort at vi har valgt å fremskynde offentliggjøringen. Jeg håper dette bidrar til ro rundt klubben. Rosenborg er et lag, ingen enkeltspillere er viktigere enn laget, sier Nils Skutle i en pressemelding.

Skutle har vært i svært hardt vær den siste tiden. Blant annet etter avsløringene om strykkarakterer fra klubbens kontrollkomité.

«Rosenborgs toppledelse har ikke tilstrekkelig kontroll over de utfordringene klubben står overfor. På den måten kan RBK både tape dyktige ansatte og sponsorer. Kontrollkomiteen anmoder derfor styret om å ta grep raskt» het det i rapporten fra kontrollkomiteen.

- De har en utfordring

Næringslivsleder Bjørn Borthen er blant de som har tatt til ordet for at daglig leder Nils Skutle burde gå av .

– Ledelsen feier interne undersøkelser under teppet og motbeviser alle uttalelser i media. De har en utfordring, har Borthen uttalt.

Avviste avgang

Skutle svarte tidligere torsdag på kritikken, og avviste da at han hadde tenkt å vurdere stillingen sin .

Timer senere kom altså meldingen om at Skutle trakk seg.

Skutle tiltrådte som styreformann i 1993, og har vært daglig leder fra 1998. - Jeg har hatt en flott tid i Rosenborg, og er stolt over å få ha vært med på en fotballreise som har betydd mye for mange, sier Skutle.

Hans avgang vil skje etter avtale. Klubben jobber nå med å finne en erstatter.

Skutle ønsker ikke å kommentere avgangen ytterligere i dag.

Live 19.00: Larnaca-RBK

Livechat Larnaka-RBK