Serie A-klubben Napoli skal angivelig være klare med et bud på nærmere 60 millioner for den tidligere RBK-spilleren Markus Henriksen.

Henriksen er for øyeblikket på juleferie i Trondheim, men bekrefter til TV 2 at han er kjent med interessen.

— Jeg er kjent med Napolis interesse, men jeg har ikke lyst til å si så mye utover det, sier Henriksen til TV 2. Les også: RBKs nye speider har planen klar

Rolige på Lerkendal

Nyheten om at Henriksen er brennhet i Italia får ikke ledelsen på Lerkendal til å sitte ytterst på stolen i påvente av at ferske euromillioner skal renne inn på kontoen.

— Vi får dessverre ikke noe av en eventuell overgangssum for Markus, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg.

— Det var aldri noe klausul i kontrakten hans om at vi skulle ha vår andel ved et eventuelt videresalg da vi solgte ham til AZ.

- Kan du si noe om årsaken til det?

— Nei, det kan jeg ikke. Dette var før min tid, sier Moe Dyrhaug.

Les også: Italiensk storklubb ønsker å hente Henriksen

Klausuler er målet

Mens RBK altså går glipp av millioner dersom Henriksen forsvinner til Napoli, har klubben jobbet hardt for å sikre seg prosenter når andre spillere som har forlatt Lerkendal selges videre.

— I «nyere tid» – altså etter salget av Markus, har vi passet på å få med slike klausuler. Såfremt det har latt seg gjøre. Og det har vi stort sett fått gjennom i forhandlingene i forkant av de aller fleste salgene. Men det var altså ikke tilfelle med Markus, sier hun.