MOLDE-VIKING 0-1

Aker Stadion: Et Molde-lag som som fremdeles så ut til å være i feriemodus gikk på sesongens første hjemmetap søndag kveld. Kjell Jonevrets menn ble for sterke og tok med seg alle tre poengene hjem til Stavanger.

Lei smell for Ole Gunnar Solskjærs Molde søndag, da Viking ble for sterke. Her fra kampen mot Strømsgodset i mai. Foto: DIGITALSPORT

Selv om det ble tap, synes manager Ole Gunnar Solskjær at laget hans dominerte mye av oppgjøret.— Første tredjedelen av kampen var vi dårlige og vi slapp de til alt for lett foran mål. De gikk ut i et større tempo enn oss, hadde mer bevegelse og var tryggere med ballen enn det vi var. Men etter den første halvtimen synes jeg kampen endret karakter, og vi tok mer over. Derfra og ut dominerte vi banespillet, men hadde ikke den kontrollen over oppgjøret vi gjerne skulle hatt, dessverre, sier Solskjær.

Innbytter Mathias Ringsasker satte inn kampens eneste mål da 71. Minutter var spilt. Det er et baklengsmål Solskjær gjerne skulle vært foruten.

— Vi ser ut til å holde nullen, men gjøre en tabbe der vi ikke skal gjøre det. Scoringen deres kommer etter en kontring i mot, noe som burde vært unngått.

SLIK VAR KAMPEN: Fyldig referat kan du lese her.

Må vise mer kvalitet

— Vi har mye å rette på. Vi må vise mye mer muskler foran mål, mye mer trøkk og vi må vise mer vilje på å score de målene vi trenger. Ro foran målet var også noe vi manglet i dag. Man kan godt si vi må vise mer kvalitet, forklarer han.

Med flere spillere ute med karantener og skader, samt en Islending som er med på tidenes EM-eventyr, bød det på utfordringer å sette opp dagens lag.

— Vi tar av de vi har tilgjengelig til en hver tid, sånn er det bare. Situasjoner som i dag kan vi ikke gjøre så mye med. Som man ser blir benken i dag veldig ung, men vi satte sammen et lag som vi trodde kunne slå Viking, og ikke minst skape flere sjanser enn det vi gjorde. Sånn ble det ikke, beklageligvis. Vi startet med ”Moi” på benken av ulike årsaker og hadde håpt at han kunne utgjøre en større forskjell da han kom inn. Det begynte veldig bra da han kom inn, og han og Per-Egil(Flo) har hatt et bra samarbeid ute på venstresiden tidligere, men sånn ble det ikke i dag.

Nyervervelsen Fredrik Brustad er enda ikke spilleklar, og Solskjær mener det er en spiller man gjerne kunne hatt bruk for i en kamp som i dag mot Viking.

— I dag mangler vi en type som han, helt klart. Han representerer en som kan komme inn med muskler og kraft foran mål, noe de fleste så vi manglet i dag.

Linde banens beste

— Andreas var et lyspunkt i dag, og han gjøre en god figur med et par gode redninger og gode involveringer. Han er en veldig god keeper, noe som har blitt sagt hele tiden, men som alle andre trenger han kamptrening. Han vil bare bli bedre og bedre for oss, konstaterer Solskjær.

Høstsesongens første bortekamp venter neste helg, da Molde reiser til Sogndal. Det er en kamp Solskjær ser frem mot.

— Nå må vi brette opp ermene og vise hva vi er gode for. Det blir en tøff bortekamp, og vi vet hva Eirik Bakke har fått til med laget der nede. Det er et lag bestående av fightere, men det er vi også. Man hører om at Italia har løpt mye i EM før de ble slått ut i går, men tidligere i år har vi ligget langt over deres antall kilometer per kamp. Vi har vært oppe i godt over 130 kilometer, noe som er veldig bra. Ingen kan komme å si at det er viljen og kondisjonen det det står på, i alle fall. I dag var det litt mer den fysiske delen vi skortet på, foran begge mål.

Molde møter Sogndal borte på Fosshaugane Campus førstkommende lørdag klokken 20.00.