I søndagens hjemmekamp på Aker Stadion tok MFK sin første seier med Ole Gunnar Solskjær som manager. MFK-manageren syntes det smakte godt med poeng, men var ikke spesielt fornøyd med det laget presterte.

— Presisjonen satt ikke i angrepsspillet vårt. Vi har spilt mye bedre enn dette tidligere i sesongen, men det er selvsagt en styrke at vi vinner på en dag hvor vi ikke er helt på topp. Dette er nok vår svakeste kamp i år, sier han til Rbnett.

MFK dominerte i 1. omgang og tok ledelsen ved Davy Claude Angan etter en drøy halvtime. Ivorianeren sendte ballen under Jan Kjell Larsen og er dermed oppe i fire mål hittil denne sesongen.

Skryter av Páll Gunnarsson

Stabæk var nær ved å utlikne tre minutter før pause, men i stedet var det MFK som fikk enda mer å juble for. Pape Paté Diouf fintet seg fri og trillet ballen iskaldt inn ved lengste stolpe i omgangens siste spilleminutt.

Etter hvilen var Stabæk det førende laget, og etter 70 minutter reduserte bæringene ved Veigar Páll Gunnarsson. Gunnarsson ble spilt fri av Pontus Farnerud, og fikk stå helt alene på fem meters hold. Han gjorde ingen feil og satte ballen til høyre for Espen Bugge Pettersen.

MFK slo tilbake umiddelbart og økte til 3-1 etter en nydelig scoring av Makhtar Thioune. Få minutter senere reduserte imidlertid Gunnarsson igjen, og skapte stor spenning mot slutten av kampen.

- Páll Gunnarsson er virkelig en smart nummer ti. Han er kreativ og farlig, skryter Solskjær.

Hyller mentaliteten

MFK-manageren var fornøyd med at laget klarte å ro i land seieren, til tross for at Stabæk presset på i 2. omgang.

- Vi viser mental styrke, og jeg synes den bakre fireren vår var solid, understreker han - og legger til at han heller vil vinne 3-2 enn 1-0. Stabæk-trener Jörgen Lennartsson mente laget fortjente å få med seg poeng fra Aker Stadion. Til tross for at det ble null poeng, trekker han frem lagets moral og innsatsvilje.

— Vi kommer tilbake selv om MFK leder 2-0 og reduserer to ganger. Vi hadde en enorm sjanse på 1-0 til MFK, men benyttet oss ikke av den. I stedet scoret de rett før pause. Jeg mener kampen ble avgjort der, sier han.

Vi fulgte kampen: