— Jeg tar det som det kommer og vurderer etter løpet. Men det er langt å reise, så jeg tror jeg blir hjemme, sier Norges beste hekkeløper før han får med seg Sveriges beste og Danmarks beste i jakten på 7,72 eller bedre i friidrettshallen på Rud i Bærum.

— Det stillers seg annerledes hvis jeg løper langt under kravet. Da kan det blir fristende å dra, sier 24-åringen om innendørs-VM i Portland i tiden 18.-20. mars.

Han har vært nær kravet to ganger, med 7,76 i Florø og 7,78 i Gent.

— Kroppen var ikke helt med i Gent, men det beviste at jeg kan løpe på gode tider selv på dårlige dager, sier Vladimir, som har vært under kravet, men det var i 2013. Så ødela skader i 2014.

Må sette norsk rekord

Vukicevic håper at 60-metertiden skal gi ham en pekepinn om hvordan han ligger an i kampen for å komme til OL i Rio.

— Løper jeg på 7,65 i løpet av vinteren, vet jeg at det er OL-fart. Løper jeg på 7,70, er det omtrent som persen utendørs (norgesrekorden på 13,55).

Da har han i så fall 8/100 sekund igjen til Brasil-turen. EM-tuen til Amsterdam bør være barneskirenn, som Petter Northug kaller det. Der er kravet bare 13,90. I fjor løp han på 13,73 i en sesong som ikke ble som håpet.

Bruker oppsparte midler

Norges Friidrettsforbund har mistet sin hovedsponsor og ingen ny er på plass. Vukicevic får ingen støtte hverken fra NFIF eller Olympiatoppen.

— Jeg har en avtale med Nike og i tillegg noen andre sponsorer. Jeg lever på oppsparte midler og greier meg foreløpig godt, sier Vidar-løperen, som har oppskriften på innendørsrekord.

— I løpene tidligere i vinter har det ikke sittet godt nok på de to første hekkene. Da nytter det ikke på et så kort løp. Aksellerasjonen må bli bedre, fastslår, Vladimir Vukicevic.

Stevnet i Bærum er KM for Oslo og Akershus. Blant andre deltagere kan nevnes Øyvind Strømmen Kjerpeset. Norgesrekordholderen på 400 meter hekk og kongepokalvinneren i 2013 skal løpe 200 meter. Han gikk skadet i 2014, mens comebacksesongen i fjor ble langt unna det han hadde forventet.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: