NORGE-ISLAND 29-25

NIDARØHALLEN (adressa.no): Fredag starter OL-kvaliken i Danmark, og de norske håndballguttene lader opp med to treningskamper mot Island i Trondheim.

Søndag var det liten tvil om at Bjarte Myrhol og co skulle gå seirende ut av oppgjøret.

Det hele handlet bare om hvor mye Island skulle slås. Og svaret på det var med fire mål.

— Det var en fin gjennomkjøring, og en veldig god førsteomgang. Da sto vi veldig bra bakover, og spilte og spilte godt fremover. Vi scoret 18 før pause, og det er godkjent, sier Sander Sagosen til adressa.no.

Sagosen tok tak

Det var Island som tok føringen fra start i Nidarøhallen, men etter en litt trang start – der en ivrig Sander Sagosen bommet på sine to første avslutninger – var det hjemmelaget som tok grepet om kampen.

Anført av nettopp Sagosen og Kent Robin Tønnesen tvang Norges menn islendingene til å ta timeout på stillingen 10-6 etter 14 minutter.

Hjemmeyndlingen Sagosen scoret for øvrig sitt landslagsmål nummer 100 da han satte inn 8-5-målet.

— Jeg håper det blir ganske mange flere, men jeg skal ikke ta det for gitt. Jeg setter pris på å ha fått vært med og bidratt så langt, sier 20-åringen.

Tønnesen skadet

Men det var også et skår i åpningsgleden, for etter tre mål på tre forsøk gikk Tønnesen i bakken med smerter i høyrebeinet. Han maktet knapt å hinke av banen før han ble liggende på sidelinjen. Høyrebacken kom heller ikke tilbake på banen i løpet av kampen.

Det satte imidlertid ingen stopper for den norske dominansen.

Sagosen fikk virkelig blod på tann offensivt, og dunket inn sin femte scoring for dagen før tjue minutter var spilt. Bakover var Ole Erevik solid, og sterkt delaktig i at Bjarte Myrhol kunne sende Norge opp i 15-9-ledelse åtte minutter før pause.

Hjemmelaget holdt tempoet oppe foran knapt 3000 tilskuere i Nidarøhallen, og ivaretok en seksmålsledelse (18-12) til pause – til tross for at landslagssjef Christian Berge roterte mye på laget på tampen av omgangen.

Full kontroll

Etter en 15 minutter lang pauseprat kom det norske laget på banen med ny keeper, og Espen Christensen gjorde ikke sakene sine det minste skralere enn makkeren sin da han reddet tre av fire skudd i åpningsminuttene.

Det ga Norge muligheten til å punktere kampen der og da, men fremover på banen ble det for upresist og ubesluttsomt.

Likevel beholdt de for dagen hvitkledde et godt grep om kampen, og ledet fortsatt 26-20 med ti minutter igjen å spille.

Dermed ble det heller ikke spesielt spennende i sluttminuttene. Norge vant til slutt 29-25. — Vi hadde kontroll hele kampen, og førsteomgangen er ordentlig bra. Vi får trøkk i kontringsspillet og får virkelig dratt avgårde og lager mye lette mål. I andre omgang ble det litt mer rotete enn i første, men viljen til å løpe er der også. Vi bommer på en del mer skudd i andre enn i første. Men vi fikk veldig mange gode svar på hva som fungerer og hva som ikke fungerer, sier landslagssjef Christian Berge om kampen.