Landslagsspillere i sin beste fotballalder, med store ambisjoner, pleier å gå motsatt vei.

De pleier å reise ut, ikke hjem.

Men så har aldri Erik Huseklepp vært som andre fotballspillere. Han har et stort hjerte, en enorm omtanke for alle dem han er glad i.

Det er nettopp denne gode siden ved Huseklepp som gjør at han nå flytter tilbake til Bergen. Men det var også den samme rause siden som gjorde utenlandskarrieren hans trøblete.

Hvis han hadde forlatt Brann som Bosman-spiller, hvilket han hadde muligheten til å gjøre, hadde han ikke havnet i Bari. Da ville alt sett annerledes ut. Langt flere (seriøse) klubber ville meldt sin interesse for en Bosman-Huseklepp. Men Branns toppscorer i 2009, ville at klubben i hans hjerte skulle få penger for ham, og dermed ble det slik det ble.

Huseklepp var spesielt uheldig som ikke bare én gang, men to ganger gikk til klubber med store økonomiske problemer. Han fikk føle på kroppen hvordan det går med lag som lever langt over evne — hvilket det nå for tiden er mange klubber som gjør, eller har gjort.

I jakten på ta igjen Europas største klubber, som gjerne er støttet av milliardærer fra fjern og nær, er det stadig flere lag som sliter med budsjettene. Hvis det ikke hadde vært for alle følelsene som er forbundet med fotball, er det mang en klubb som hadde vært konkurs for lengst.

På mange måter gjør Huseklepp nå et slags hattrick. For Branns langtidsgjeld er enorm, og ikke forstår jeg hvordan de noen gang skal klar å betale den ned. Det er imidlertid en annen historie som vi får komme tilbake til en annen gang.

De økonomiske problemene til Bari og Portsmouth, har fått mange til å tro at Huseklepps karriere i de respektive klubbene var mislykket. Det er ikke tilfelle. Tvert imot. Huseklepp var blant begge lags supportere svært populær. Det blir du ikke hvis du presterer på banen.

Det er altså ingen avdanket proff vi får tilbake, slik Vålerenga fikk da de hentet Tore André Flo, eller slik Stabæk fikk da de hentet Jan Åge Fjørtoft. Brann får tilbake en spiller som er bedre enn noen gang. Han er like rask, teknisk og skuddsterk som da han var i Brann forrige gang.

I tillegg har han blitt langt smartere taktisk. Det er rett og slett en fantastisk fotballspiller vi får, en av Drillos mest betrodde menn, en stjerne. Det er bare å glede seg.

Det jeg er spent på nå er hvordan Rune Skarsfjord har tenkt å bruke ham. Beholder han sitt faste system og lar Huseklepp gå inn i den offensive midtbanerollen? Blir han kantspiller i det samme systemet

Eller går Skarsfjord over til 4-4-2 og lar Huseklepp bli Ojos makker på topp?

Hva tror du?