Barcelona lekte seg også videre til semifinale med 5-1 hjemme og 9-2 sammenlagt mot Levante. Alexis Sánchez (2), Adriano, Carles Puyol og Cesc Fàbregas scoret for et reservepreget Barcelona, som møter Real Sociedad eller Racing Santander i semifinalen.

Tittelforsvarer Atlético Madrid tok med seg 1-0-ledelse til onsdagens returkamp i Baskerland, men lagene var like langt da Aritz Aduriz nikket et innlegg i mål til 1-0-ledelse for Athletic Bilbao rett før pause.

Atlético-keeper Thibaut Courtois leverte flere flotte redninger som holdt laget inne i kampen, og ti minutter inn i annen omgang utlignet Raul Garcia.

Bortemålet betydde at Athletic trengte to mål for å gå videre, men i stedet ble Diego Costa spilt gjennom av Koke, rundet keeper og ga Atlético ledelsen 2-1 i tomt mål.

Flere mål ble det ikke, og Athletic Bilbao måtte tåle sitt første hjemmetap på nye San Mames, som ble innviet ved sesongstart.

— Vi hadde kontroll den første halvtimen, men de avsluttet første omgang strålende. Vi kom sterkt tilbake etter pause, og utligningen ga oss styrke og selvtillit, oppsummerte Atlético-trener Diego Simeone.

Atlético slo Real 2-1 i fjorårets finale. Årets semifinaler spilles de to neste ukene, mens finalen spilles 19. april.