LERKENDAL: Høyrebacken kom i stor fart og inn i 16-meteren. Så gikk han i bakken og hele Lerkendal ropte på straffe – bortsett fra Svensson selv.

— Det er det klareste gule kortet jeg har fått. Dommeren gjorde helt rett i den situasjonen, sier Svensson om filmingen sin.

- Så du sier at du filmet?

— Ja, det er jo filming, men jeg prøvde ikke på det. Jeg har nok ikke noen fremtid innenfor skuespill.

GULT: Jonas Svensson fikk gult for filmingen. Foto: Morten Antonsen

— De bare forsvantHan mener beinene bare forsvant under han, uten at han tenkte noe på det. Ikke protesterte han og han gikk heller ikke inn for å få straffespark.

— Jeg tenkte ikke at jeg skulle lure dommeren. Det bare skjedde. Man så jo hvordan jeg reagerte på det, sier høyrebacken.

Det går an å falle i 16-meteren uten å få straffe – eller kort for filming.

— Jeg var jo ikke i nærheten av å protestere. Hodet trodde at jeg kom til å bli tatt. Det er litt vanskelig å forklare situasjonen, det bare skjedde, fortsetter Svensson og legger til: Det har litt med hvordan man oppfører seg etterpå. Hadde jeg ropt etter straffe, ville det vært verre.

— Greit gult

- Så han kunne latt være å gi kortet?

— Det er helt greit at han ga gult, selv om jeg ikke prøvde på å få straffe.

Rosenborg slet litt defensivt på slutten av kampen mot Apoel. En tellefeil i boksen førte til at Gerorg Efrem satte inn et viktig bortemål for kypriotene. Svensson mener trønderne faktisk var heldige som ikke slapp inn ett til.

— De fikk målet de hadde lyst på. Det kunne fort blitt 2-2 også. De hadde en stor sjanse på slutten. Vi hadde god kontroll, men så klarte vi ikke å henge sammen som lag, sier han om kampen.