Etappen: 3. etappe går fra Leirvik til Sauda, via Haugesund. Fra starten på vakre Leirvik vil rytterne sykle gjennom Bømlofjordtunnelen som er 264 m.u.h., det dypeste et UCI-ritt har kjørt, så langt vi har fått opplyst. Tar så veien via Sveio for å besøke hjembyen til U-23 verdensmester Sven Erik Bystrøm enda en gang, før de sykler gjennom Skjoldastraumen, Vats, Sandeid, Vikedal, Ropeid, og det drar seg til avslutning i Sauda.

Værmeldingen: I startbyen Stord: Laber bris, 7 m/s fra sør-sørvest. 0,8 – 4,5 mm nedbør. 10 grader. I målbyen Sauda: Flau vind, 2 m/s fra vest-nordvest. 0 – 3,5 mm nedbør. 9 grader.

Fjorårets 3. etappe: Hjelmeland — Forsand, 152 kilometer. Vinner: Magnus Cort (TCE), Danmark.

Stein Ørns vurdering: - Jeg tror de andre lagene har fått en negativ syke over seg nå. De ser at de ikke klarer å hamle opp med dette Katjusja-laget. Derfor kan det være at det går et brudd som alle kan akseptere og som ikke er noen trussel for sammendraget. På den måten får de andre lagene ladet kanonene til lørdagen og søndagens etappe hvor de har muligheten til å hamle opp med Katjusja-laget.

Følg rittet direkte her fredag