Det ble snakket om at Gudmund Taksdal Kongshavn skulle bli klar til morgendagens oppgjør mot Stabæk. Det skjer ikke.

TILs målvakt har vært skadet siden midten av februar, og har siden jobbet for å komme tilbake etter å ha hatt lysketrøbbel.

Skaden har vært så utfordrende å behandle at klubben valgte å hente inn Pål Vestly Heigre på en låneavtale fra Viking ut vårsesongen, i tillegg til Benny Lekström som er i troppen.

— Jeg har trent nærmest 100 prosent i fem dager nå, og det føles bra. Det eneste jeg ikke har dratt på med er lange utspark. Jeg er i en dialog med trener- og det medisinske apparatet om når jeg skal spille kamper, men jeg håper selvsagt at det skjer snart.

Må vente

I morgen er Kongshavn ikke i troppen, men skal i stedet trener med B-laget. De neste ukene er det kamper to ganger i uka. Det kan åpne muligheten for Kongshavn.

— At Gudmund skulle bli spilleklar denne uka var litt vel offensivt. Det er ingen spillere som går fra slike typer skader rett fra å ha trent et par økter og har få minutter i kamplike situasjoner og være aktuell. Det kan godt hende han må spille en B-lagskamp før han er klar for A-laget, sier TIL-trener Steinar Nilsen.