Mjøndalen — Molde 0-3

Vegard Forren scoret på en suser av et langskudd mot Mjøndalen. Foto: NTB scanpix

3-0-seieren over Mjøndalen ble akkurat den oppturen Molde-leiren hadde håpet på, etter en periode med formsvikt og flere svake resultater. Banens gigant, Vegard Forren, sto for kampens prestasjon da han scoret på et vanvittig hardt frispark etter 53 minutter. Skuddet gikk i keeperhjørnet til Ivar Andreas Forn, men Mjøndalens sisteskanse var ikke i nærheten av å stoppe kanonkula fra landslagsstopperen. Scoringen var Moldes andre, og bare to minutter senere punkterte Sander Svendsen kampen med sin 3-0-scoring.

Ifølge Vegard Forren selv, pleier han sjelden å treffe målet på trening. Men mot Mjøndalen ble det full klaff da Molde trengte det som mest.

— Det handlet først og fremst om å treffe ballen og håpe på det beste. Det var en viktig scoring som ga oss ro og trygghet, sier Forren.

- Et skudd som var godt over 100 kilometer i timen?

— Det må vel ha vært nærmere 150 kilometer i timen, regner jeg med, sier en glisende og fornøyd Forren.

Ingen friskmelding

Den 27 år gamle stopperen vil ikke friskmelde Molde etter den bunnsolide borteseieren, men han innrømmer at det gjorde godt for selvtilliten å vinne på bortebane igjen.

— Det var viktig for oss å gjøre en god bortekamp, og vise at vi kan krige og vinne fotballkamper. Vi er nødt til å gå i krigen for å vinne kamper og gjøre oss fortjent til tre poeng, sier han.

Forren gikk foran og tok lederrollen i forsvaret mot Mjøndalen. Etter kampen slengte han også noen krasse, men likevel vennskapelige gloser i retning sin tidligere lagkamerat, Christian Gauseth, som pleier å bite godt fra seg ute på banen.

— Han gikk rundt der og sutret, men det ble stille utover i kampen. Etter 70 minutter hørte jeg ikke mer, sa Forren - med Gauseth som tilhører bare en meter bortenfor.

- Deilig

Tor Ole Skullerud har vært frustrert og irritert over de siste borteprestasjonene til Molde, men etter kampen mot Mjøndalen var han fornøyd med det guttene hadde prestert.

— Det var deilig å få til en slik kamp igjen, og jeg håper virkelig det er starten på noe mer. Jeg synes jeg så at selvtilliten spredte seg gjennom laget i 2. omgang, og det var godt å se, sier han.

Molde måtte greie seg uten Ørjan Håskjold Nyland, som tråkket over i forrige hjemmekamp mot Stabæk. 19 år gamle Ethan Horvath fikk dermed debuten sin fra start, og leverte så til de grader.

— Jeg er veldig imponert over Ethan, og det må være ekstremt gøy for ham. Han fikk se to mål blåse inn i debuten sist, og så reiser han til Mjøndalen og leverer som han gjør. Jeg er imponert over den pondusen han viser i feltet. Han er moden og trygg i 90 minutter, og det er gøy å se. Vi har veldig troa på ham, sier Skullerud.