En tidlig scoring på dødball ble det som senket Liverpool på hjemmebane i kveldskampen lørdag.

Mario Balotelli spilte for første gang på Anfield som Liverpool-spiller, men det ble ingen kjempedag for italieneren og lagkameratene.

Etter ni minutter slo Ashley Westwood en corner for Villa. Kaoset rådet i Villa-feltet, og det var det Gabriel Agbonlahor som behersket best.

Han fikk tak i ballen og lurte den inn i hjørnet bak Simon Mignolet.

— Vi kom hit med en plan om å frustrere Liverpool og lure til oss et mål og det er hva vi gjorde. En stor del av min jobb var å forsøke å nekte Steven Gerrard ballen. Alle vet hva han kan gjøre, sier matchvinner Agbonlahor ifølge BBC om triumfen.

— Spillerne ga alt, men vi klarte ikke å vise ordentlig kvalitet i den siste tredelen av banen og møtte et lag som forsvarte seg godt, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers om kampen.

— Vi kom aldri i gang med kampen. Vi var trege i presset og i pasningsspillet, og vi ga bort et enkelt mål, oppsummerte Rodgers.

Liverpool med ballinnehav

Aston Villa var også ved flere anledninger enn scoringen farlig frampå foran Mignolets mål de første 20 minuttene. Både Philippe Senderos og Andreas Weimann kunne økt bortelagets ledelse.

Men da de første 20 minuttene var unnagjort, var det Liverpool som overtok kontrollen på kampen.

Likevel var det helt greit at Aston Villa beholdt sin ledelse til pause.

I andre omgang var det naturlig nok Liverpool som fortsatte å ha ballen mest. Villa var godt fornøyde med å lede 1-0, og risikerte ikke all verden.

Med en halvtime igjen av kampen valgte Brendan Rodgers å sette innpå Raheem Sterling. Samarbeidet med Mario Balotelli ble imidlertid ikke av den langvarige sorten. Ti minutter senere ble en stadig mer usynlig Balotelli byttet ut. Inn kom Rickie Lambert.

Trykket på

Målet kom imidlertid ikke. Liverpool trykket på de siste minuttene, men manglet det nødvendige tempoet i spillet for å få den sjansen de trengte.

Dermed klatret Aston Villa til andreplass på tabellen. De står nå med ti poeng av tolv mulige.

— Ikke mange lag vil komme hit og ta seieren. Vi viste stor karakter ved å komme hit og gjøre det, sier en fornøyd Philippe Senderos.

Liverpool på sin side har seks poeng etter to seirer og to tap.