Messi har trent med lagkameratene siden han kom tilbake fra Argentina forrige uke, og han har fått legenes klarsignal til å spille.

— Jeg har snakket med ham, og han er i troppen. Vi er glade på hans vegne, og jeg er særlig glad for å ha alle spillerne tilgjengelige, sa trener Gerardo Martino på sin pressekonferanse tirsdag.

— Vi får se i morgen om han spiller fra start eller ikke.

Martino medga at det hadde vært vanskelig å motstå fristelsen til å bruke Messi allerede i helgens kamp mot Elche.

- Det var mye press for å bruke ham, og det ville nok vært det normale å gjøre, men nå har han fått flere treninger med laget.

Martino har gjort det klart at Messi skal få bruke tid på å komme tilbake i godt, gammelt slag for Barcelona.

— Han må være klar. Ikke bare fysisk, men også mentalt. Det tar alltid litt tid for en spiller å komme tilbake mentalt etter en skade, og jeg mener det er det viktigste nå. Fysisk ser han bra ut, sier Martino.

- Vi vil aldri bruke ham uten at han er klar. Han har gjort en stor jobb med å komme i den formen han er i nå, og vi trenger bare litt mer tålmodighet.

Barcelona tok tilbake serieledelsen med 4-0-seier over Elche søndag. Atlético Madrid er nummer to med samme poengsum. Søndag er det storkamp mellom tetduoen i Madrid.

— Vi vet hvor viktig kampen er og hvor bra Atlético spiller. Det er et lag som er klar til å vinne store ting, men det endrer ikke holdningen vår om bare å velge spillere som er i rett form, forteller Barcelona-treneren.