Ifølge den spanske avisen Marca har Bayern München tilbudt Martin Ødegaard en femårskontrakt med startlønn på 1 million euro, en lønn som etter hvert vil stige til 2,5 millioner.

Det tilsvarer cirka 9 millioner og 23 millioner i norske kroner. Summene er ikke gigantiske i fotballsammenheng, men for en 16-årig gutt fra Drammen, er det naturligvis mye.

En slik årslønn vil gjøre ham til tidenes best betalte ungdomsspiller, skriver Marca og hevder slike summer kan skremme vekk Real Madrid.

Tror ikke pengene avgjør valget

Akkurat dét tror ikke Bild-journalist Felix Seidel noe på.

– Jeg tror ikke det står om pengene. Real Madrid er som kjent veldig pengesterke, og Toni Kroos forlot Bayern fordi de ikke kunne tilby ham like høy lønn som Real Madrid, sier Seidel til Aftenposten.

NYE LAGKOMPISER? Franck Ribéry og Arjen Robben blir Martin Ødegaards nye lagkamerater hvis 16-åringen velger Bayern München. Foto: Ap

Han forteller videre at talentfulle Bayern-spillere som Gianluca Gaudino og danske Pierre-Emil Højbjerg tjener rundt én million euro i året. En årslønn i det sjiktet vil gjøre av ham til en A-stallens dårligst betalte.

Etter det Aftenposten forstår kommer ikke Ødegaard til å offentliggjøre klubbvalget før i januar neste år. Både Bayerns mektige manager Pep Guardiola og styreleder Karl-Heinz Rummenigge har snakket varmtom det norske talentet.

– Bayern ønsker ikke presse ham. De frykter at det vil føre til at han velger en annen klubb. Så de vil gi ham tid til å bestemme seg, sier Seidel, som er en av Bild-journalistene som følger Bayern tettest.

– Oppsiktsvekkende at Ødegaard trente med Bayern

Hvis Bayern går seirende ut av kampen om Ødegaard, ser han for seg at følgende skjer:

• Han trener med Bayerns A-lag i et par måneder, for å bli testet og for å kjenne på nivået.

• Så vil Ødegaard bli utlånt til en annen klubb i én hel eller en halv sesong.

– Vi snakker om et av verdens aller beste fotballag her. Han kan ikke komme hit og ta en plass i startelleveren. Lewandowski, Ribéry og Robben kommer ikke til å si ”hei, Martin. Bare ta plassen min på laget. Ikke noe problem!” sier Bild-journalisten.

Den tyske storavisen – som er Europas største – publiserte eksklusive bilder av en da 15 år gammel Ødegaard på A-lagstreningen til München-laget. At en 15-åring får trene med A-laget til Bayern, er veldig spesielt, mener Seidel.

– Det er veldig uvanlig at noen får delta på treninger ledet av Pep Guardiola. Hvor ofte det skjer, har jeg ikke tall på, men det er ikke ofte. Jeg tror ikke en 15-16-åring har gjort det før, sier Bayern-eksperten.

Fakta:

Martin Ødegaard

  • Født: 17. desember 1998

  • Klubb: Strømsgodset

  • A-landskamper/mål: 3/0

  • Spilte 15+8 seriekamper i 2014, scoret fem mål og hadde sju assist

  • Ble tidenes yngste spiller og målscorer i eliteserien denne sesongen

  • Ble i august tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge

  • Ble i oktober tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp