Thor Hushovd bekrefter overfor TV 2 at han ikke sykler for BMC neste år.

På spørsmål om han sykler for BMC Racing neste år, svarer han følgende:

– Nei, det er ikke aktuelt. De har allerede sagt at de ikke vil fornye kontrakten, så jeg kommer ikke til å sykle for BMC, sier Hushovd til TV 2. Han sier det var en nedtur å få beskjeden om at det blir med tre år i det amerikanske sykkellaget.

— Rar telefon

– Det var en litt rar telefon å få. Jeg har vært vant til at alle lag vil ha meg, og plutselig nå sier de at jeg ikke er interessant, så det er klart det er en liten nedtur, fortsetter han.

– Samtidig skjønner jeg det. Jeg har ikke levert varene for det laget på tre år nå, så det skulle nesten bare mangle, sier Hushovd.

Nordmannen, som håper å komme med på BMCs Tour de France lag gjennom en god Critérium du Dauphine kommende uke, sier han ikke har planer om å gi seg.

— Jeg presterte vanvittig bra i fjor høst. Jeg var vel den rytteren som vant flest sykkelritt i fjor høst og så har jeg vært oppe og snust i år også, så ferdig er jeg ikke, men det må fungere, sier han.

Interesse fra andre lag

Ifølge Hushovd skal andre lag ha vist interesse for hans signatur. TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad tror ett nytt lag kan være bra for 36-åringen.

– Jeg tror han kan få et løft når han bytter lag. Når de har jobbet sammen i tre og ting ikke har gått som de hadde håpet, er det lurt å finne et annet lag. Jeg regner med agenten nå ringer rundtog snakker med de ulike lagene, så blir det spennende å se hva som dukker opp av interesse.