Ched Evans var en fryktet målgjører i Sheffield United-drakten. Her feirer han et mål i lokaloppgjøret mot Sheffield Wednesday i oktober 2011. Ched Evans var en fryktet målgjører i Sheffield United-drakten. Her feirer han et mål i lokaloppgjøret mot Sheffield Wednesday i oktober 2011. Foto: BPI

Engelsk klubb vil signere voldtektsmann - får motbør fra 60.000 underskrifter

Underskriftskampanje tar av. — Gode spillere som det må fortsette å spille, sier supporterlederen.

I 2011-2012-sesongen scoret Ched Evans 29 mål på 36 kamper for Sheffield United i League One, som er tredje nivå i engelsk fotball.

Gjennom sesongen var imidlertid Evans midt i en sak der han ble anklaget for å ha voldtatt en 19 år gammel jente. I april 2012 ble han dømt til fem års fengsel.

Evans vil imidlertid bli løslatt i oktober, noe som har utløst en debatt om hvorvidt Sheffield United bør signere ham på nytt.

I mai skrev the Mirror at Sheffield United vil tilby Evans en kontrakt verdt tre millioner pund (rundt 31 millioner kroner) over tre år.

Både lagets manager Nigel Clough og klubbformann Kevin McCabe skal ha besøkt Evans i fengselet flere ganger.

— Dyp fornærmelse mot kvinnen

Nå skriver imidlertid the Guardian at en underskriftskampanje som oppfordrer McCabe til å ikke tilby Evans en kontrakt har fått 60.000 underskrifter.

— Bare å vurdere å signere ham som spiller er en dyp fornærmelse mot kvinnen som ble voldtatt og til alle kvinner som henne, som har lidd på grunn av en voldtekstsmann, heter det brevet de 60.000 har signert.

— Budskapet er at menn som begår slike forferdelige forbrytelser kun vil lide litt, mens kvinnene de angreper vil lide for resten av livene deres. Sheffield United må unngå å sende det budskapet.

- Han har sonet sin straff

Evans' kjæreste Natasha Massey sier til Sky News at den tidligere walisiske landslagsspilleren ønsker å gjenoppta sin fotballkarriere.

— Alt Ched ønsker å gjøre er å arbeide igjen, å gjøre jobben han elsker, spille fotball, score mål og så bare komme hjem og ha et familieliv, sa Massey.

Lederen av klubbens supporterklubb, Alan Smith, ønsker også å se Evans tilbake i klubbens røde og hvite striper.

— Han har sonet sin straff, og vi ville likt å få ham tilbake. Gode spillere som det må fortsette å spille, og hvis det ikke blir for Sheffield United, blir det for noen andre. Det ville vi angret på, sier Smith til Sky News.

Evans ble fostret opp i Manchester Citys ungdomsakademi, men ble solgt til Sheffield United i 2009. Sheffield United spiller fortsatt i League One, men er en tradisjonsrik klubb, som spilte i Premier League i 2006-07-sesongen.