Raheem Sterling (19) hadde en imponerende sesong for Liverpool sist sesong. Søndag venter et spesielt oppgjør for den offensive midtbanespilleren. For da spiller han for første gang mot Queens Park Rangers.

For fire år siden kunne Liverpool juble for å ha sikret seg Sterling i kamp med en rekke andre klubber. Manchester United, Manchester City, Arsenal og Fulham skal alle ha kjempet hardt for å lokke til seg unggutten, som nå er pekt ut som balløyas mest talentfulle spiller.

At stortalentet ikke hadde profesjonell kontrakt gjorde at QPR måtte se ham gå for rundt 500.000 pund. En sum som blir betraktelig større om han så blir solgt i sommer.

For ifølge Daily Mail fikk QPR inn en klausul om at de skal ha 25 prosent av neste overgangssum for 19-åringen, hvis storspill skal sørge for at Real Madrid skal være interessert. Tabloidavisen hevder at den spanske storklubben skal være villig til å legge opp mot 600 millioner kroner på bordet for Sterling - en sum som da QPR skal ha 150 millioner av.

Lokket med hus

Dermed er det nok mange i QPR som krysser fingrene for at Sterling vil ut av landet snart.

I QPR skjønte man tidlig at Sterling var et ekstremt talent, og klubben var villig til å strekke seg langt for å få ham til å bli værende i hovedstaden. Tidligere styreformann Gianni Paladini sa i sommer at klubben blant annet forsøkte å lokke den da 15 år gamle Sterlings familie med et nytt hus.

— Han bodde i Wembley, og vi tenkte familien kanskje ønsket seg et finere hus, og la det fram som et tilbud. Men det var agenter involvert, og når alt kom til alt, så var Raheem bare 15 år, og alt han tenkte på var å spille fotball, fortalte Paladini til lokalavisen GetWestLondon.

Torres overtalte

Liverpool var langt fra den eneste klubben som var med i kampen om å sikre seg Sterling. Da unggutten tok turen til treningsanlegget Melwood for å se på fasilitetene ble Fernando Torres, da en langt mer fryktet angrepsspiller enn nå, brukt som en brikke for å overtale Sterling, mimrer daværende manager Rafael Benitez.

— Jeg viste Raheem og moren rundt på anlegget, og så kom vi til fysiorommet. Fernando var der. Jeg tror Steven Gerrard også var der. Jeg fortalte Raheem og moren hva som ble gjort der, og jeg sa til Fernando hva vi tenkte om unggutten vi hadde med oss. Fernando hadde en rask prat med ham, og spurte hva han tenkte. Han fattet interesse for Sterling, forteller Benitez til Daily Mirror.

For Liverpool blir søndagens kamp i London første etter landslagspausen. Med Daniel Sturridge ennå ute med skade hviler et stort ansvar på skuldrene til Sterling når det gjelder å skape noe offensivt.