Etter ett år som Benny Lennartssons høyre hånd, måtte Svein Fjælberg ta betenkningstid. Flere tungtveiende grunner veier fortsatt tungt, og det endelige svaret ble nei til et fortsatt engasjement.

Dermed henvendte Viking-direktør Bjarne Berntsen seg i går ettermiddag til den pensjonerte målvakten på Varhaug. Stødige Bø var en miljøfaktor som spiller og en god støttespiller for medspillerne i fjor. Mange gir ham mye av æren for at Erik Nevland kom seg på beina igjen etter returen fra Manchester United.

Jeg har fått en forespørsel om å være Benny assistent, bekrefter Lars Gaute Bø overfor Aftenbladet.

Han har full jobb i Arne Bø Pedersen, en jobb han fortsatt ønsker å beholde.

Klarer Viking å få en ordning i forhold til arbeidsgiveren min, er jeg lysten på å bli med i fotballmiljøet igjen, sier Bø.

Han har stor tro på at det løser seg allerede i løpet av helgen. Det er meningen at han i utgangspunktet skal være med på alle ettermiddagstreningene klokken 14, akkurat som Fjælberg.

Lars Gaute Bø la opp etter cupfinalen i fjor etter en lang fotballkarriere både i Viking og Bryne. Etter bare tre og en halv måned kan han være tilbake i manesjen igjen.

Han understreker at det er hjelpetrener han skal være ikke keepertrener.

Jeg skal ikke ha noe med målvaktene å gjøre. Det arbeidet skal fortsatt utføres av Kurt Hegre, understreker Bø.

Hvordan orker du å gjøre «comeback» allerede nå? Det virker spennende. Å være trener er dessuten noe helt annerledes enn å være spiller.

Vil du satse på en trenerkarriere?

Jeg har ingen trener i magen, men kanskje gir hjelpetrenerjobben mersmak?

frode.lindboe@ stavanger-aftenblad.no