Etter en svak Champions League-kampanje var kun seier og tre poeng godt nok for den doble Champions League-finalist Valencia i onsdagens hjemmekamp mot Schalke 04. Det skulle likevel aldri gå for spanjolene, spesielt ikke etter at laget fikk mye av kampen ødelagt med kaptein Albeidas direkte røde kort og marsjordre etter knappe halvtimen, etter en sein takling på Schalkes Rafinha.

Med en mann mindre i godt og vel timen ble det for tungt for Joaquin og Co. å skape nok vedvarende trykk til å kunne ta alle poengene – til tross for flere brukbare muligheter.

Nærmest kom innbytter Raul Albiol på overtid, bare tjue sekunder før aller siste pipestøt. Fra åtte meter og skrått hold kom han alene mot keeper Neuer, men avslutningen trillet knappe halvmeteren utenfor stanga. Også Schalke hadde flere brukbare sjanser, men ingen som ville forbi Canizares i Valencia-målet.

Dermed endte kampen 0-0, noe Schalke og Rosenborg har mest grunn til å feire. De to lagene møtes til avgjørende dyst i Partenkirchen om to uker. For Rosenborg holder det med ett poeng, mens kun seier er godt nok for tyskerne.