Vi har vunnet 2 av de 3 første kampene, men vi har fortsatt til gode å spille opp mot vårt beste. Tapet på lørdag var fortjent, men det kom én god ting ut av det. Hadde vi spilt dårlig lørdag og fortsatt vunnet hadde vi kanskje ikke fått denne vekkeren.

Dette tapet var kanskje sunt for oss . Nå har vi innsett at det ikke bare er å dra og hente hjem poengene, vi er faktisk ikke gode nok til å vinne de på halv maskin. Jeg sier ikke at vi ikke har lagt ned hardt arbeid, men vi er bedre enn det vi så langt har prestert.

Jeg kjenner at det er vanskelig å skulle sitte her og skrive hva som gikk galt og hvorfor. Det funker ikke, jeg klarer det ikke. Jeg orker ikke å sitte å analysere tapet inni hodet mitt for å finne ut hva som gikk galt her og der. Jeg blir gal av det, og ikke minst så skaper det usikkerhet. Hvis jeg sitter og fokuserer på hva jeg gjorde galt og hva andre rundt meg gjorde galt hele tiden så blir jeg usikker på lagkameratene mine. Feil oppstår, men i utgangspunktet så må du stole på at de andre utpå der gjør sin jobb og det gjør vi som oftest. Men i går var vi bare ikke helt der, og da taper du mot gode lag.

Når man taper, lar du det svi den kvelden, og fy søren som det svir også. Det er deprimerende å tape, og et blytungt å sitte på den bussen på vei hjem fra bortekamp. Det gnager langt inn i sjelen. Men en del av gamet er å klare å glemme tapet, glemme det som har skjedd og se fremover. Så møter du opp på neste trening motivert får å revansjere tapet. Heldigvis kommer kampene tett i ishockey så man ikke trenger å dvele på en kamp for lenge før en ny mulighet kommer.

Spøker med minstemann

Det er viktig å være positive, og selv om vi tapte har det skjedd en del morsomme ting i Oilersleiren siden sist.

Joakim Hjelm har vært veldig god så langt denne sesongen, men mot Stjernen i hjemmepremieren hadde han en litt tøff aften. «Jokke» var i starting lineup for andre gang i karrieren, men når navnet hans ble ropt opp og han skulle skøyte ut på isen til publikums ville jubel sto Joakim igjen langs vantet. Han fant nemlig ikke hjelmen sin, han hadde glemt seg ut og tatt den med inn i garderoben. Han så litt forvirra ut der han sto og leitet etter hjelmen før noen kom løpende med den.

Som om det ikke var dårlig start nok på kampen, ble det fulgt opp av at Jokke fikk en grisetakling rett i hodet. Neseblodet sprutet, men Joakim puttet en hel dorull i hvert nesebor og spilte videre. Men for å toppe denne kvelden satte Hjelm inn sin første scoring for Oilers med et knallhardt direkte slagskudd. Problemet var bare at Snorre Hallem hadde kjørt på keeperen til Stjernen og målet ble annulert. Jeg jubla villt over Jokke sitt første Oilers-mål, men jeg kunne neste ikke gjøre annet enn å le av situasjonen når målet ble annulert.

Sander Bjørnevoll Bjelland på 15 år gjorde Get-liga debut mot Stjernen og alle ville ha en bit av han! Heldigvis passer vi godt på Sander slik at han fortsatt har beina godt plantet på jorden.

På treningen dagen etter var han et yndet offer for litt practical jokes. En anonym lagkamerat tok det gode gamle «kopp-på-hjelmen»-trikset hvor man fester litt tosidig tape på en kopp og gir offeret et lite klapp på hodet; Bra debut i går Sander, syk takling du hadde det ene byttet». Koppen satt på helt til Thoresen spurte om han var så fornøyd med debuten at han måtte kle seg ut dagen derpå. Det er alltid gøy å more seg på andres bekostning.

IMG_1636.jpg

Starstruck

Sidemannen min på flyet før lørdagens kamp mot Storhamar viste seg å være selveste Jan Ove Ottesen. Ja, jeg ble litt starstruck. Men jeg ville ikke være han som spurte for titusende gang; «Hei du, Jan Ove... Ehm, blir det et comeback eller?» Jeg turte ikke å si noe som helst, jeg feiga ut. Jeg prøvde heller å virke litt kul, så jeg holdt kjeft og smuglente meg nesten oppi øret hans for å prøve å finne ut hvilken musikk han hørte på. Det var noe med munnspill i.

Det var en gjeng av bittre Oilersspillere som dro hjem fra Hamar på lørdag. En gjeng som antakelig må tåle litt pisking på trening denne uken, men som kommer til å svare på tiltale på torsdag. For vi er gode hjemme, og vi presterer aldri to dårlige kamper på rad.