ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Da det siste fløytesignalet gikk, og Odds 2-1-seier over Vålerenga var et faktum fredag, løp en ekstatisk Dag-Eilev Fagermo bort for å juble med Odd-fansen.

Fagermo er den første treneren noensinne som har klart å lede Odd til medalje i Eliteserien. Jubelen fra Odd-garderoben ljomet i gangene på Ullevaal Stadion i minuttene etter kampslutt, og i pressesonen var det for én gang skyld ikke Vålerenga-trener Kjetil Rekdal som var hetest, men snarere Odds suksesstrener.

— Det er et historisk øyeblikk for klubben. Det er unikt, og fantastisk, sier Fagermo etter kampen.

Begge målene, scoret ved headinger fra Herolind Shala og Håvard Storbæk, kom i en periode midt i første omgang, der Odd gang på gang skapte farligheter med godt kantspill.

— Det er derfor vi er et topplag. Det er Odd-fotball, fantastisk Odd-fotball, sier Fagermo, som har kontrakt med Odd helt til 2018-sesongen er over.

- Lett å lese

Bortesupporterne sang om Europa etter kampslutt, og Fagermo understreket at lagets banebrytende sesong er noe som "bygger selvtillit og bygger klubb".

Kantspill og gode innlegg har vært Odds suksessformel denne sesongen, og det var også på denne måten de senket Vålerenga fredag. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal beskrev Odds angrepsspill som "lett å lese, men vanskelig å stoppe". Ghayas Zahid var klar på at Vålerenga visste hva som kom.

— Vi visste de slår mye innlegg og scorer mye på innlegg, og at vi måtte plukke opp folk, men det fikk vi ikke til, sier Zahid.

Etter Vålerengas 3-2-seier over Stabæk 29. juli, var hovedstadsklubben kun to poeng bak Odd. Etter at Kjetil Rekdals menn nå har tapt fem av sine siste syv seriekamper, er avstanden opp til Odd på hele 19 poeng.

— Vi har mye å gå på når det gjelder å være tøffe og robuste, men det visste vi jo. Jeg er trygg på at vi kommer til å være bedre våren 2015, sier Rekdal.