Det hele startet da Bodø/Glimt-profil Håkon Evjen, i den ferskeste episoden av klubbens egen podkast «4–3–3», fyrte løs mot gressmatten på Lerkendal.

– Den gressmatten ser helt skrekkelig ut. Jeg tror det kan være vanskelig for dem å holde banen deres i god stand. Det er kaldt, og det er kanskje ikke så lett å holde gressbanen ved like.

Evjen fortsatte:

– Det var vel en av de som sa at det er bedre å spille der enn det er på en kunstgressbane? Det er i hvert fall den største løgnen jeg har hørt i mitt liv. Å spille på den banen der hvor ballen hopper hele tiden, går i groper og så videre ... Det er ikke bedre enn å spille på en bane som er slett. Om det så er kunstgress eller ikke.

Håkon Evjen

Bodø/Glimt-spiller.

I Trondheim står Rosenborgs toppscorer og nøkkelspiller Ole Sæter på telefon med VG etter å ha gjennomført fredagens treningsøkt.

Han flirer av kritikken fra Evjen.

– Det er fint å høre at bodøværingene har unnskyldningene klare om det går skeivt mot oss. Det som også er fint, er at Rosenborg mestrer alle gressmatter.

Det er ikke første gang gressbanen i Trondheim blir kritisert denne sesongen. Slik så det ut sist Rosenborg spilte hjemmekamp mot HamKam for to uker siden:

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen reagerte kraftig på banen den gang:

– Det er en aldri så liten skandale at Rosenborg har denne gressmatten, sa Mathisen i TV 2s FotballXtra.

– Vi vil den skal bli bedre, og den kommer til å bli bedre, lovet trener Alfred Johansson i pauseintervjuet hos rettighetshaveren.

Hvem vinner storkampen lørdag?

Sæter er enig med sjefen sin:

– De som jobber med denne banen, jobber med den hver dag og brenner for faget sitt. Vi spillerne fokuserer ikke på underlaget, men heller det vi skal prestere. Så får de i nord heller bry seg om gresset.

Se høydepunktene fra sist lagene møttes på Lerkendal:

Perfekte forhold eller ei: Lørdag klokken 18 er det storkamp i Eliteserien.

Begge lag står med tre seire på de fire første serierundene, og ved seier vil Rosenborg gå forbi Glimt på tabellen.

Men de gule fra nord har ennå ikke tapt en kamp, uten at det skremmer Sæter:

– Vi går ikke inn med noe frykt, uansett hvem vi møter. Det er tankesettet til alle i garderoben, og forventningene til folk i byen. Vi kan slå alle lag i Eliteserien vi. Lerkendal er en heksegryte for alle motstanderlag.