Det kommer fram av dommen fra Agder tingrett fredag, som NRK omtalte først.

– Det var utrolig deilig at det gikk den veien. Man har hele tiden visst at man har rett, men når det skal opp i en domstol så blir man nervøs og stresset. Det er snakk om både penger og omdømme. Så jeg er fornøyd med utfallet, sier Jacobsen til VG.

Den tidligere skihopperen krevde inntil 3,1 millioner kroner pluss renter av selskapet Just Padel Group, som tidligere ble eid av fotballprofilene Jesper Mathisen og Ole Martin Årst og forretningsmennene Eimund Tharaldsen og Jesper Brandt.

Anders Jacobsen har tidligere fått 3,9 millioner for sine aksjer. Nå har retten avgjort at han skal ha ytterligere 3,1 millioner, slik at det blir drøyt 7 mill. kroner totalt.

Jacobsen mente at han hadde fått for lite betalt for sin andel av et padelsenter i Hønefoss da selskapet Just Padel Group (JPG) ble solgt til svenske We Are Padel (WAP).

Anders Jacobsen

Tidligere skihopper.

– JPG dømmes til å betale tilleggsvederlag til Anders Jacobsen Holding med NOK 3.129.999,- pluss renter for aksjene, heter det i dommen.

Jacobsen sier han «antar at avgjørelsen blir anket».

– Jeg har skjønt via min advokat at det er det som vanligvis skjer. Jeg er mest fornøyd med å bli trodd. Jeg hadde aldri trodd at det ville gå så langt, sier Jacobsen.

– Hvordan har du opplevd prosessen?

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke trives med dette. Det er ubehagelig når det blir medietrykk og sitater den ene og andre veien. Det har vært ubehagelig og jeg ville ikke at det skulle gå så langt, sier han.

JPGs advokat Yngve Andersen har foreløpig ikke svart på VGs henvendelse.

Jacobsen mente at JPG holdt skjult hvor mye svenskene betalte for JPG. Jacobsen fikk betalt ut fra en salgssum på 45,5 millioner – mens WAP betalte totalt 84 millioner kroner.

JPG, Mathisen og Årst fremholdt i retten at differansen skyldtes verdien av fremtidig utvikling av selskapet med mange nye padelbaner rundt i Norge.

Jesper Mathisen og Ole Martin Årst var vitner da saken var oppe i Agder Tingrett i mars.

– Jacobsen er selvsagt fornøyd med Agder tingretts dom, som fremstår både grundig og korrekt. Jacobsen er likevel fortsatt av den oppfatning at det er beklagelig at saken måtte gå så langt, skriver Jacobsens advokat Jan Magne Isaksen i en melding til VG.

Jesper Mathisen i vitneboksen da saken var oppe i tingretten i Kristiansand. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Ifølge dommen må Just Padel Group (JPG) også betale saksomkostningene for Jacobsen. Det handler om drøyt 1,1 millioner kroner.

Torsdag vant Jacobsen fram i en sidesak som handlet om sms-er og annen kontakt mellom Jesper Mathisen og en svenske som bidro ved salget. Høyesterett besluttet at en anke fra JPG ikke skulle behandles. En avgjørelse fra lagmannsretten om at bevisene måtte legges fram, ble dermed stående.

Steile fronter: i tingretten i mars. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Det var steile fronter da partene møttes til tre dagers behandling i tingretten i mars.

– Jeg stolte på disse gutta, sa Anders Jacobsen om Jesper Mathisen og Ole Martin Årst. Mathisen slo tilbake og kalte Jacobsen for «løgner». Årst sa i sin forklaring om Jacobsen at «han har fått best betalt og gjort minst».

Jacobsens advokat Jan Magne Isaksen skriver til VG fredag:

– På vegne av Jacobsen reagerer vi sterkt på karakteristikkene som ble fremsatt av Jesper Mathisen, Ole Martin Årst og Eimund Tharaldsen i Agder tingrett, skriver han og fortsetter:

– Etter vår oppfatning kvalifiserer det til direkte rødt kort når Jacobsen ble beskyldt for løgn og uredelighet av disse tre i det som fremstod som et koordinert personangrep på Jacobsen. På vegne av Jacobsen kunne det vært på sin plass å benytte karakteristikker tilbake, men slik er ikke Jacobsen. Dommen taler derimot sitt klare språk om hva som har foregått.

Jacobsen selv ønsker ikke å si noe tilbake.

– Helt ærlig synes jeg det var vondt og urettferdig, sier han.

JPGs advokat Yngve Andersen avviste i retten at Jacobsen har krav på mer penger for aksjene. Han mente at den tidligere skihopperen derimot hadde mottatt en svært høy sum for sin aksjepost. Andersen ba om full frifinnelse for JPG. Den var dommeren, Magnus Anderson, altså ikke enig i.

Ifølge dommen er det én måneds ankefrist.