Svensgård gjorde sitt for å løfte stemningen i DNB Arena. Det hjalp ikke. Jærbuene var ikke i nærheten av å ta sammenlagtseieren fra serberne i Stavanger. Bortelaget brukte lang tid på hvert angrep og var aldri truet.

Nærbø vant i fjor European Cup. Den tredjerangerte europacupen har ikke med klubber fra de ni beste nasjonale ligaene. Baia Mare ble slått i begge finaler.

Nærbø havnet tidlig i trøbbel i bortefinalen i Novi Sad forrige helg. Vojvodina ledet stort allerede ved pause og vant kampen 30–23.

Nærbø hadde muligheten på 10–7-ledelse fem minutter før pause, men Vojvodina kom tilbake og utlignet til 10–10. Høyrekant Svensgård satte inn fire scoringer og keeperduoen Halvor Nærland og Joachim Christensen leverte de nødvendige redningene.

Men Nærbøs angrep fungerte for dårlig i DNB Arena.

– Altfor mange enkle tekniske feil, meldte TV 3-ekspert Ole Erevik halvveis.

Problemene fortsatte etter pause. Nærbø fikk ikke opp dampen. Profil Andreas Horst Haugseng leverte en dårlig første finale og fikk kritikk fra Erevik i Stavanger også. Haugseng gjorde altfor mange feil.

Angrepsspillet felte kameratgjengen fra kommunen Hå med drøyt 18.000 innbyggere.