Ineos Grenadiers-rytter Carlos Rodríguez utnyttet Tadej Pogacar og Jonas Vingegaards intense duell og seiret i Alpene.

– Å være her var en drøm. Å få en seier er utrolig i verdens beste ritt. Det er noe jeg alltid har ønsket. Nå klarte jeg det. Jeg er superglad og supertakknemlig, sier Rodríguez etter seieren.

Selv om 22-åringen tok etappeseieren, som tar han til tredjeplass sammenlagt, var nok de flestes øyne rettet mot Pogacar og Vingegaard.

Og for en duell det ble.

De to gigantene vekslet mellom å angripe i front, og mellom forsøkene gikk det så sakte at Rodríguez, gjennom enorme folkemasser, hentet de inn igjen.

– For et kaos, nå er det helt kokos her, sa TV 2s kommentator Christian Paasche om folkehavet som knapt lagde rom nok for rytterne å sykle i.

Det stinket Vingegaard-seier lang vei av lagprestasjonen til Jumbo-Visma, men Tadej Pogacar nektet å la dansken ta nye sekunder.

Anført av Christophe Laporte kjørte det nederlandske laget knallhardt, og allerede 100 kilometer før mål ble det satt et høyt tempo.

Gruppen med blant annet Tobias Halland Johannessen, som lenge satt i et brudd som flere ganger ble splittet og samlet, ble syklet fra og falt lenger og lenger bak den gule gruppen som raste over fjellene i Alpene.

Med 20 kilometer igjen og kun ett fjell som gjensto å bestige var feltet i front blitt til syv. Blant dem to ryttere fra UAE og to ryttere fra Jumbo-Visma: Adam Yates og Tadej Pogacar (UAE), og Sepp Kuss og Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

ALPENE: Rytterne på vei opp Col de Joux Plane i Alpene på den 14. etappen av Tour de France. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / NTB

Kuss røk først. Så Yates – tilsynelatende planlagt – og med 3,7 kilometer fra toppen av Col de Joux Plane hugget Pogacar til.

Sloveneren fikk flere meter, men Vingegaard bet seg fast og fant ryggen til erkerivalen igjen.

Ingen av dem maktet å riste av seg den andre, og heller ikke bonussekunder var nok til å skille de to.

– Jeg kan ikke huske å ha sett et så jevnt Tour de France, sier TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes.

Vingegaard økte sammenlagtledelsen med ett fattig sekund, og overtok samtidig klatretrøyen fra Neilson Powless.

DUELL: Tadej Pogacar (fremst) og Jonas Vingegaard kriget helt til siste slutt på den 14. etappen av Tour de France. Foto: BENOIT TESSIER / Reuters / NTB

Foruten den intense duellen til slutt bød den 14. etappen av Tour de France på mer dramatikk enn de 13 første til sammen.

Etter bare fem kilometer gikk en stor gruppe ryttere i asfalten, og etappen ble midlertidig stanset.

– Det er veldig sjelden vi ser dette, sa TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche da rittet ble satt på vent.

Syklistene holdt en fart på 50 km/t da velten gikk. Omtrent 50 ryttere måtte stoppe.

I løpet av det dramatiske rittet endte hele fem ryttere opp med å bryte.